Dabove og Aga avgjorde for Grorud - nå har de en luke på seks poeng

(Grorud - Mjølner 2-1). Thierry Dabove og Oscar Aga scoret i 2-1-seieren til Grorud over Mjølner. Med Kjelsås-tapet for Alta tidligere på dagen har Grorud nå en luke på seks poeng ned til konkurrentene.

Bilde 1 av 2

Av Even Lübeck

Deres argeste konkurrent Kjelsås fikk det som ventet tøft i bortemøtet med Alta. De tapte 1-2 og ligger nå på 4.plass med 37 poeng. Åsne og Fram har begge 38. Og på topp – Grorud med 42. Med fem kamper igjen å spille.
Seieren søndag var av det fortjente slaget, men etter at Mjølner reduserte til 1-2 på slutten, hadde gjestene fra Narvik flere store sjanser.

–  Jeg vet ikke helt hva som skjer. Kanskje det er konsentrasjonen, for vi blir slitne. Men det er deilig at vi holder ut, sier Thierry Dabove etter kampen. Han satte inn 1-0 på straffe. Scoringen var Daboves syvende på åtte kamper for Grorud.
Likevel var det fortjent at Grorud vant. Dabove scoret på straffe, før Oscar Aga banket ballen i lengste hjørne fra 20 meter.

–  Det var en klassescoring. Det er det som avgjør kamper, sier Grorud-trener Eirik Kjønø og fortsetter:

–  Det var ikke den trygge seieren, men det var utrolig deilig. Å få 2-0-scoringen i dag er så avgjørende. Det var veldig, veldig deilig med tre poeng i dag.

Nå venter Kjelsås på bortebane til helgen for Dabove og resten av Grorud-gutta. Han er på utlån fra Raufoss og vil ikke snakke om noe annet enn serieavslutningen i år når Dagsavisen spør om han kunne tenkt seg å være med på et eventuelt opprykk med Grorud.
–  Jeg har lyst til å bidra til et opprykk, men etter sesongen får vi se. Fotball er som bølger, man vet aldri hva som skjer, sier Dabove retorisk.

Enorm åpning på 2.omgang

Den første omgangen var av det hendelsesfattige slaget. Ingen av lagene skapte noe særlig. Grorud hadde mye ball og eide oppgjøret, men Mjølner forsvarte seg godt og holdt tett bakover.
– Vi har god kontroll. De blir slitne i 2.omgang og kommer til å åpne seg opp, sa Grorud-trener Kjønø i pausen.

Og det hadde Kjønø rett i. Mjølner hadde nærmest ikke ball de første syv minuttene av den andre omgangen. Og etter 52 minutter eksploderte det. I løpet av 40 sekunder skjedde det mer enn i løpet av de første 52 minuttene.
Mjølner-målvakt Daniel Ravneng hadde ballen i beina og skulle klarere, men brukte for lang tid. Innbytter Thomas Elsebutangen fikk blokkert utsparket, og Dabove fikk ballen i beina. Han prøvde å dra av nevnte Ravneng, men målvakten fikk så vidt en hånd på ballen.

Så, etter et svakt utspark, fikk Dabove ballen i beina. Han prøvde å plassere ballen i lengste kryss, men Ravneng var god og hindret scoring med en lekker redning. På returen ble Elsebutangen meid ned. Sander Bråten pekte på straffemerket, der Dabove var iskald.
Kvaliteten på presisjonen på pasningene og presset til Grorud falt betraktelig etter scoringen, men Mjølner var likevel ikke i nærheten av å skape noe som helst.

Fortjent 2-0-scoring

Det var fortjent at hjemmelaget gikk opp i 2-0 etter 77 minutter da Oscar Aga fikk ball på 17 meter, tok ett touch i banen og hamret ballen i lengste hjørne. Den utlånte Stabæk-spissen satte med det inn sitt første mål for Grorud.
Det ble plutselig unødvendig stor spenning i kampen da gjestene reduserte til 1-2 etter 86 minutter. Jarkko Lahdenmäki banket til fra 25 meter og la ballen vakkert i krysset bak en utspilt Gundelach Ødegaard.
To minutter senere satt alle med Grorud-hjerte kaffen i halsen da Elias Skogvoll slo et innlegg i tverrligger og ut. Samme mann fikk muligheten på frispark fra 18 meter like etter, men forsøket gikk rett på Gundelach.
Hjemmelaget holdt til slutt ut og vant meget fortjent, selv om Mjølner fort kunne fått med seg et mål på tampen.
– 1.omgang var litt 50-50, det var dødt. Så kommer vi ut i 2.omgang og kjører på fra start og gjør en god prestasjon de siste 45, sier Dabove.
– Det er slutten av sesongen, poengene betyr så utrolig mye. De scorer 1-2 og får en boost og står høyt på oss, så da kan ikke vi bare begynne å spille fotball. Vi håndterte avslutningen bra, legger Kjønø til.
Elsebutangen satte fart i et litt tamt Grorud-angrep etter pause. Han fikk ros av Kjønø.
–  Han har vært skadet en stund, men er tilbake nå. Han begynner å se bra ut. Et kjempeinnhopp i dag, han er med på å avgjøre det. Det var også deilig å se Aga komme i gang med den scoringen der.
Nå er det fem kamper igjen av sesongen. Det begynner å se veldig lyst ut Grorud. Nå venter Kjelsås til helgen på bortebane for de gulkledde.
– Kjelsås borte blir en nøkkelkamp. Vinner vi mot Kjelsås, er de vekke. Spiller vi uavgjort, er de vekke. Vi leder med seks og har litt å gå på, men vi har fem veldig tøffe kamper. Unngår vi å tape for Kjelsås, er jeg veldig fornøyd.

2.divisjon avdeling 2, 21. runde
Grorud-Mjølner 2-1 (0-0)

Mål: 1-0 Thierry Dabove (straffe, 54), 2-0 Oscar Aga (77), 2-1 Jarkko Lahdenmäki (87).
Grorud kunstgress, 275 tilskuere.

Gule kort: Glenn André Harviken, Martin Høyland, Grorud. Nikita Kalinins, Mjølner.

Grorud (4-4-1-1): Emil Gundelach Ødegaard – Trace Murray (Ali Iqbal inn 78), Glenn André Harviken, Geirald Meyer (Kristian Novak inn 85), Andreas Nyhagen – Thierry Dabove, Elias Hagen, Martin Høyland, Kevin Mankowitz (Thomas Elsebutangen inn 46) - Preben Mankowitz – Oscar Aga