Sport

D-dag for Norden

I løpet av en intens kveld kan både Island og Sverige forsvinne ut av EM. I så fall Zlatans avskjed med landslaget.

Bilde 1 av 3

Uansett utfall, blir det sterke følelser i sving i Saint-Denis (Island–Ungarn) og i Nice (Sverige–Belgia) i kveld.

Les også: Zlatans magi brister

Zlatans siste

Skulle Nordens to representanter forsvinne, er det farvel til Erik Hamrén og Lars Lagerbäck som henholdsvis svensk og islandsk landslagssjef.

Og ikke minst for Zlatan Ibrahimovic.

Det var det alle ville høre noe om da han sammen med Erik Hamrén ankom den svenske pressekonferansen på EM-stadion i Nice i går ettermiddag.

Kanskje hans siste møte med mediene i sitt siste mesterskap.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Heller ikke OL

Man skjønte at det var noe spesielt da Zlatan selv tok ordet på engelsk, ikke svensk, som han har gjort under EM til nå.

– Den siste matchen for Sverige i EM blir min siste match for Sverige. Jeg håper ikke det blir i morgen (i kveld). Jeg kommer ikke til å delta i OL, så jeg håper vi kommer så langt som mulig her. Men jeg kommer ikke til å slutte som en skuffet mann. Jeg er veldig stolt over å være kaptein for Sverige, sa Zlatan og sendte en hilsen til landets supportere.

– Jeg vil takke alle supportere som har hjulpet meg til å oppnå det jeg har gjort. Hvor jeg enn reiser vil jeg alltid ta med meg det svenske flagget, sa Zlatan fra podiet i Nice.

En rørt Erik Hamrén satt ved siden av og lyttet. Det var Hamrén som fikk overtalt Zlatan til å satse på landslaget igjen da han overtok som landslagssjef.

Islandsk drøm

For Island handler det om å fortsette en drøm som så langt nesten har vært uvirkelig. Laget var få minutter fra å sikre avansement i forrige kamp mot Ungarn (1-1).

Skulle laget holde unna for Østerrike i kveld og skli inn på annenplass i pulja, venter England i en eventuell åttedelsfinale kommende mandag.

– Vi er drømmere, men også realister. Nå handler det om Østerrike, ikke England, minnet Lars Lagerbäck om i går.

Det er ventet over 30.000 østerrikere ringside på Stade de France i kveld. Klarer de skamroste islandske supporterne å matche det?

Les også: Islands klokskap

Kapteinen klar

Island hadde treningsfri søndag og en lukket trening mandag. I går var det store spørsmålet om kaptein Aron Gunnarsson ville bli spilleklar. Han måtte gå av banen etter en drøy times spill mot Ungarn.

Den skjeggete kapteinen må gå i front i «krigen» i kveld.

Derfor ventet islandsk presse spent på om han var til stede på gårsdagens trening, som vanlig ble stengt etter et kvarter for innsyn.

Der var han. Og skal være spilleklar i kveld. Og hele øya ute i Atlanterhavet roet seg ned.

Mer fra Dagsavisen