Bob Bradley og hans Stabæk skal prøve å revansjere seg i kveld. De møter Grorud i cupens 3. runde. FOTO: CORNELIUS POPPE/NTB SCANPIX

Cupen er bonus

FOTBALL-NM: - Vi lærer av tøffe dager, sa Stabæk-trener Bob Bradley om det sviende 1-5-tapet mot Lillestrøm i siste serierunde.

I kveld skal Bradleys menn prøve å komme tilbake når Grorud tar imot bæringene til 3.-rundekamp i cupen. Sistnevnte slo ut Hønefoss i forrige runde (2-1), og har svingt seg såpass bra så langt i 2. divisjon denne sesongen, at Stabæk kan få en stri kveld på den nye kunstgressbanen på Grorud. Nettopp Lillestrøm slo Grorud ut av cupen i fjor, men 3-2-seieren satt langt inne.

For hjemmelaget har cuprundene så langt vært en solid bonus:

- Vi har en klar ambisjon om å kjempe om spill høyere opp i seriesystemet, selv om vi i øyeblikket ligger et stykke unna det som kreves for å kjempe om opprykk, sier Grorud-trener Rolf Teigen, som leder laget i sin tredje sesong.

- Vi jobber hver eneste dag for å nærme oss det kravet. Så får vi se hvor langt vi har klart å utvikle oss utover i sesongen, sier han.

Grorud har langt mindre ressurser enn mange av de andre lagene i 2. divisjon. Men ifølge trener Teigen har klubben et fellesskap og en identitet som få andre kan matche:

- Fellesskapet er vår viktigste kvalitet. Det er vi som er den viktigste spilleren i Grorud, sier han.

- Vi har en tydelig identitet i hvordan vi framstår på og utenfor banen, og vi har lagt ned en betydelig jobb for å ta steg videre. Der er vi styrket i kvalitet fra tidligere år.

- I tillegg har vi en treningsvillig og lærevillig spillergruppe med stort vekstpotensial som er lojale til klubben og opptatt av grunntanken om å få suksess gjennom fellesskapsmentaliteten. Det er vårt absolutt sterkeste kort, sier han.

I kveld får vi se om det holder til seier også mot Stabæk.

tor-erik.roeberg-larsen@dagsavisen.no