Cupbombe i Halden

Strømsgodset ute etter straffesparkkonkurranse. Mjøndalen greit videre.

Kvik Halden var faktisk best, og da var det ikke ufortjent at Strømsgodset til slutt røk ut etter straffesparkkonkurranse.For øvrig for tredje gang på rad. Ikke rart at det kokte på Halden stadion.

Men det er bare å fastslå: En av tre cupbomber smalt altså i Halden. De to andre på Høddvoll (Aalesund) og på Strømmen (Lillestrøm).

Men cupmesteren fra 2010 har forlatt cupen for i år.

Gustav Mendonca Wikheim bommet den fjerde straffen for Godset, før Mathias Engebretsen sendte hjemmelaget videre.

Det var 0-0 etter full tid.

– Dette gikk på ingen måte som planlagt, det var trist for vår del. Førsteomgangen vår er elendig. Etter det har vi sjanser til å score både i annen omgang og i ekstraomgangene, sa Godsets Iver Fossum etter tapet.

Klar seier

Mjøndalen har fått det tøft i eliteserien de siste par ukene etter en meget god start, men i går feide laget Notodden av banen med 4–1 i 3. runde.

Christian Gauseth, Alagie Sosseh, Joakim Solberg og Sanel Kapidzic scoret for bortelaget, før Tor-Mattis Kåven sto bak Notoddens trøstemål få minutter før slutt.

– Det var en jevn kamp i lange perioder, men vi hadde en veldig god inngang til kampen, og vi scoret noen fine mål. Men Notodden var gode, og det kunne fort blitt annerledes, sier MIF-trener Vegard Hansen til Dagsavisen.

Aalesund ute

Aalesunds cupeventyr er derimot over for denne gang. Hødd ble for sterke i gårsdagens 3. rundekamp og vant 1–0.

Avgjørelsen falt etter 37 minutter. Da ble Magnus Myklebust matchvinner for opprykkskandidaten fra 1. divisjon.

Aalesund maktet aldri å slå tilbake, og dermed er 2012-cupmester Hødd fortsatt med i årets turnering.

På Strømmen ble det en drømmedag for Daniel Moen Hansen. Det så det ut til bli straffesparkkonkurranse, men i det 120. minutt sendte Hansen Lillestrøm ut av turneringen. Det med sitt andre mål for kvelden. For etter at Moryké Fofana hadde gitt LSK ledelsen, sikret Hansen ekstraomganger med et vakkert frispark like før slutt.

Odd levde farlig mot Vindbjart, men to mål den siste halvtimen sendte Dag-Eilev Fagermos menn videre med 4-2-seier. Espen Ruud og Oliver Berg scoret de to siste målene for skiensklubben.

Viking snudde

For Viking så det enda verre ut, men rogalendingene klarte å ro i land seieren etter en dramatisk cupkamp mot Arendal.

Viking tok ledelsen, men hjemmelaget snudde før pause. Etter hvilen snudde Viking med to mål, før Arendal utlignet.

Fem minutter før slutt avgjorde Jón Dadi Bödvarsson for eliteserielaget, og på overtid satte Steinthór Freyr Thorsteinsson inn 5–3.

Sarpsborg 08 fikk det på sin side relativt komfortabelt da de slo Gjøvik-Lyn 2–0. De blå tok ledelsen etter halvspilt omgang gjennom Anders Trondsen, og drøye kvarteret før slutt sikret Kamer Qaka seieren.

Nordpå viste storscorer Adama Diomandé at scoringsformen fortsatt er intakt da Stabæk slo Senja 3–1 på bortebane. Kraftspissen scoret kampens to første, før Christer Bernt Johnsgård brakte Senja inn i kampen igjen.

Ernest Asante avgjorde det hele fem minutter før slutt.