Utsnitt av klubbens logo.

Cup-askeladd med 80 medlemmer

Er dette tidenes minste klubb i møte med et tippeligalag? Sannsynligvis.

For Lokomotiv Oslo hevder de har 80 betalende medlemmer spredt på sine to seniorlag og oldboyslag. Siden 2004 har den tidligere Hødd-treneren Arthur Garnes sørget for opprykk helt til 3. divisjon i fjor. I årets liga har de startet med to seire, senest 8–0 over Ullensaker/Kisa2 søndag, som sendte dem til topps på tabellen foran storfavoritten Asker.

I kveld får de Vålerenga til første ordinære cuprunde og klubben får sitt største arrangement noensinne, I et plutselig sommervarmt Oslo kan det bli storinnrykk på hjemmebanen Frogner stadion.

– Vi har jo egentlig ingen tilhørighet i Oslo heller. Helst ville vi spilt på Bislett, men fikk ikke lov. Vi trener mest på Norges idrettshøgskole, sier raskt oppnevnt mediesjef for kveldens kamp, Steinar Egset Nupen, til Dagsavisen.

– Skriv at vi er fra Sognsvann, foreslår han.

Klubben ble ganske spontant stiftet på Evergreen Bar i nærheten av Bislett av en kameratgjeng i 1998. Året etter debuterte laget i 8. divisjon.

– Første draktsett ble fraktet hjem fra lagets back(packer) som var i Filippinene. De var glinsende svarte drakter med brystlomme i røykpakkestørrelse. Og altfor små, sier Nupen.

– Hvorfor navnet Lokomotiv?

– Vet ikke! Men vi syntes nok det hørtes tøft ut. Og at enhver storby bør ha et lag som heter Lokomotiv, sier han.

Klubbens budsjett er på 250.000 kroner, og samtlige spillere, samt trenere og ledere, betaler kontingent.

 

 

VIF bytter ut ti spillere

Vålerenga bytter ut hele laget som slo Haugesund 2-0 fredag til kveldens cupkamp på Frogner stadion.

– Hadde Jonatan Tollås vært frisk, hadde vi byttet alle elleve, sier Kjetil Rekdal foran møtet med Lokomotiv Oslo, som han vet svært lite om.

Men han har fått med seg at det er mange møringer i og rundt laget. Blant annet har Sivert Heltne Nilsen (tidligere Hødd) kjennskap til noen av dem. Lokomotivs Emil Viddal spilte med Heltne Nilsen i Hødd.

Men Rekdal understreker at han tar kampen på alvor.

– I aller høyeste grad. Vi sender innpå elleve spillere som vil vise at de er gode nok for førsteelleveren. I fjor gikk det en time før vi scoret på 4. divisjonslaget Nordstrand. De to siste sesongene har vi røket ut av cupen på overtid i kvartfinalen og i 4. runde. Vi vil langt i cupen, sier Kjetil Rekdal til Dagsavisens «Fotballsnakkis» på nett-TV.

Lokomotiv Oslo betegner seg som den kameratklubben som har kommet lengst i det norske seriesystemet. Kampen i kveld sendes på TV 2 Sportskanalen.