Sport

Csiszar i 500 for Vålerenga

VIF-kapteinen Brede Csiszar runder 500 kamper for VIF. Men han gleder seg mest over at Vålerenga er på tabelltoppen igjen etter en knallstart på 2019.

Brede Csiszar runder 500 kamper for Vålerenga og blir hedret for det foran torsdagens kamp mot Sparta i Furuset Forum.

Anledningen håper han å benytte til å styrke serieledelsen foran toppkampen mot Storhamar på Hamar kommende søndag.

Les også: Nå er det kun menn igjen i VIFs støtteapparat (DA+)

Uvirkelig

– Det er jo nesten uvirkelig at jeg har spilt så mange kamper allerede. Det er gøy at vi ligger på tabelltoppen igjen, men jeg ønsker å vinne mer. Jeg har bare to NM-titler med Vålerenga, sier Csiszar om jubileet på VIFs twitterkonto.

Både han og hele klubben venter på at nye Jordal Amfi skal stå ferdig i 2020, men laget har startet 2019 på beste vis og har klart å etablere reservearenaen som et sportslig vellykket prosjekt.

Etter årsskiftet har VIF vunnet alle sine fire kamper og scoret 27 mål.

– Vi får betalt for all den treningen vi har lagt ned og den motgangen vi har møtt de siste åra, sier Csiszar, som er en av få norske spillere som har holdt seg til en eneste klubb gjennom hele karrieren.

Les også: Deila stiller to lag i første kamp (DA+)

Kan sette rekord

Hvis han holder ut en sesong til og får spille, kan han passere Jon Magne Karlstads VIF-rekord med 548 kamper. Men det hevder han at han tenker lite på.

For selv om lapteinen har vært i klubben hele livet og har masse minner med den gylne 1987-årgangen, ønsker han å se framover.

Vålerenga skal vinne nye titler og laget skal inn i en ny storstue.

– Jeg husker de første kampene mine, da jeg satt i garderoben og så rundt meg på hvilke spillere jeg faktisk spilte med, sier han.

Han hadde bilder av flere av dem på veggene på gutterommet hjemme.

Han mener Steffen Søberg (keeper), Lars Erik Lund (back) og Justin Donati (løper) er de beste spillerne han har spilt med i VIF.

Les også: VIF skal forsterke (DA+)

Mer fra Dagsavisen