Diego Costa kjemper mot klokka for å bli spilleklar i kveld. Brasilianeren som spiller for Spania i VM kan ha store dager og uker foran seg. FOTO: JAVIER SOLANA/NTB SCANPIX

Costa skal sette Ronaldo i skyggen

MESTERLIGAEN: Diego Costa blir likevel klar. Han kan sette Cristiano Ronaldo i skyggen. Både i kveld og under VM.

LISBOA: Både stjernespiss Diego Costa og Arda Turan trente med resten av laget da Atlético Madrid hadde sin siste økt på hjemlige trakter før kveldens mesterligafinale. Begge to kjemper for å bli skadefrie til møtet med Real Madrid.

Spesielt Costa blir viktig i finalen mot byrival Real. Landslagsspissen, som valgte Spania framfor Brasil, har scoret 36 mål denne sesongen, men måtte forlate banen etter få minutter da Atlético sikret seriegullet med 1-1 mot Barcelona forrige helg.

En skade på baksiden av låret så ut til å koste ham mesterligafinalen i portugisiske Lisboa i kveld, men Costa har gjort store framskritt. Onsdag reiste han til Beograd for å få behandling av Marijana Kovacevic.

Hun er kjent for å bruke morkake fra hester ved behandling av muskelskader, og flere profiler er blitt behandlet av den serbiske legen tidligere.

- Forhåpentlig blir han frisk i tide. Vi vil veldig gjerne ha ham med, sier lagkamerat Juanfran ifølge BBC.

 

Siste kamp?

I tillegg var tyrkiske Turan også med på torsdagens trening i Madrid. Vingen måtte i likhet med Costa forlate banen etter å ha blitt skadd mot Barcelona.

For Costa kan finalen mot Real bli hans siste kamp i Atléticos røde og hvite drakt. Flere medier, både engelske og spanske, har den siste tida meldt at Chelsea skal betale utkjøpsklausulen på rundt 320 millioner for å hente Costa før neste sesong.

 

Første seier?

Mens Atlético, som vant sitt første ligagull siden 1996 denne sesongen, håper å vinne mesterligaen for første gang, kan Real bli den første klubben som når et tosifret antall triumfer.

Laget vant den gamle europacupen hvert år fra 1956 til 1960 og gikk også til topps i 1966. Etter at mesterligaen ble født tidlig på 90-tallet har klubben vunnet tre ganger, i 1998, 2000 og 2002.

Carlo Ancelottis menn vant den spanske cupen, men kom til kort i serien og måtte nøye seg med 3.-plass.

Heldigvis for Real er superstjernene Cristiano Ronaldo og Gareth Bale klar til kamp.

- Begge to kommer til å spille, sa Ancelotti i går.

 

Nummer 20

Atlético har under halvparten av Reals fanskare og er bare nummer 20 på Deloittes fotballiste over rike klubber.

Real derimot tjener fire ganger så mye som lørdagens motstander og «Los Blancos» topper da også rikinglisten.

Siste fire år har likevel Atlético vunnet flere titler enn storebroren. To seirer i europaligaen, to europeiske supercuper, ett cupgull (mot Real) og nå sist helg toppet med La Liga-tittelen.

I den samme perioden har Real vunnet ett ligagull og cupen ved to anledninger.

 

Simone/Caminero

Mye av æren for Atléticos oppsving går til trener Diego Simeone, men han må dele mye med sportsdirektør José Luis Perez Caminero. Duoen har satt sammen en tropp som har vippet Barcelona og Real Madrid ned fra tronen. Faktisk spilte de to sammen da Atlético overrasket med serie- og cupdobbel i 1996. (NTB)