Costa reddet Chelseas Conte-debut

(Chelsea - West Ham 2-1). Det gikk mot uavgjort, men to minutter før slutt dro Diego Costa til og sikret hjemmeseier.

Bilde 1 av 2

Av Anders Møllersen

Chelseas Diego Costa reddet tre poeng for Antonio Conte i serieåpningen i Premier League. Spissen klinket inn 2-1 like før slutt mot West Ham.

Etter en målløs første omgang banket Eden Hazard ballen midt i mål, utakbart for keeper Adrián, da han fikk sjansen fra straffemerket etter 47 minutter.

Michail Antonio var klønete og la César Azpilicueta i bakken, og Hazard viste at han har lyst til å vise seg fra en bedre side etter en begredelig forrige sesong.

Men til tross for en god kamp av 25-åringen kom bortelaget tilbake. Midtstopper James Collins skjøt ballen i mål etter at det ble kaos i Chelsea-feltet på en corner etter 77 minutter.

Men to minutter før slutt ordnet Costa seier for Contes menn. Spanjolen klinket ballen ned i det venstre hjørnet og ordnet tre poeng for Chelsea i ligaåpningen.

Nordtveit i gang

Håvard Nordtveit startet kampen for West Ham. Det var også 26-åringens første kamp i Premier League.

Men den norske landslagsspilleren måtte se stjernegalleriet til Antonio Conte ha de største mulighetene i første omgang.

Branislav Ivanovic ble spilt fri av Oscar allerede etter 13 minutter, men serberens skudd mot det nærmeste hjørnet ble reddet av bortelagets spanske keeper.

Hele Stamford Bridge ropte på straffe da Oscar gikk ned i en duell med Winston Reid, men dommer Anthony Tayler vinket spillet videre.

Straffe

Etter halvtimen viste også Hazard seg fram. Angrepsspilleren dro seg innover fra venstrekanten før han fyrte av i steget. Skuddet gikk utenfor Adriáns venstre stolpe.

Costa viste hva som kom like før straffen da han klemte til fra skrått hold. Adrián holdt West Ham inne i kampen.

Straffen kunne imidlertid ikke keeperen gjøre noe med. Jubelen var derimot stor da Collins banket ballen i mål til 1-1 13 minutter før slutt for Slaven Bilic's menn.

Likevel snudde altså Costa og Chelsea kampen.

Enda et minus for Bilic og co. var at nysigneringen André Ayew måtte gå av banen med skade i første omgang. Dagen etter at en annen nysignering, Sofiane Feghouli, ble skadd på trening.

Det norske stortalentet Martin Samuelsen var ikke i West Hams kamptropp. (©NTB)