Fotball

Comeback-kongen

ENGELSK FOTBALL: Darren Fletcher nekter å gi seg. I går fikk den uheldige skotten være med på Uniteds festaften mot Aston Villa.

Han har vært i Manchester United siden 2000. Og selv om han ifølge klubbens hjemmeside har nådd 312 kamper, har Darren Fletcher også gått glipp av en hel del. De siste årene har en kronisk tarmsykdom holdt ham utenfor fotballbanen.

2. juledag i fjor var forrige gang Fletcher hadde på seg den røde drakta til Manchester United. Men i går, snart ett år etter hans forrige opptreden på førstelaget, gjorde 29-åringen et sensasjonelt comeback - til enorm hyllyst fra de tilreisende supporterne fra Manchester.

- Det er flott at en spiller som har slitt med sykdom, slik som Darren, kan komme tilbake, sa United-manager David Moyes ifølge NTB.

Takker familien

Flere ganger har det vært snakk om at Fletcher må legge fotballskoene på hylla på grunn av sykdomsproblemene. I november 2011 ble han tvunget til å ta en pause fra fotballen på grunn av helsa. Den påfølgende sommeren varslet blant andre Sir Alex Ferguson at midtbanekjempen trolig ble tvunget til å legge opp, men bare kort tid etterpå var han tilbake på banen.

Ved juletider i fjor forverret tilstanden seg for Fletcher, og den kroniske tarmsykdommen han har slitt med, har holdt ham utenfor fotballbanen siden.

I går var plutselig skotten tilbake på United-benken, og 20 minutter før full tid var det duket for midtbanekjempens comeback for førstelaget.

- Det har vært tøft. Heldigvis har jeg hatt en herlig familie rundt meg. Hvis det ikke hadde vært for dem, hadde jeg ikke vært her i dag. Det er dem som holder meg motivert og løfter meg når jeg er nede, har Fletcher tidligere uttalt til Daily Mirror.

Welbeck-show

Da Fletcher kom på banen i går, var kampen for lengst avgjort. Gjestene fra Manchester ledet da 3-0, og den stillingen sto seg kampen ut.

Én mann som var særdeles lettet etter 3-0 og tre poeng, var David Moyes. Den tidligere Everton-manageren, som tok over etter Sir Alex Ferguson som United-sjef i sommer, har fått en utfordrende start på sin nye jobb.

Kritikken har tiltatt etter hjemmetapene for Everton og Newcastle den siste tida, men i går fikk Moyes omsider en opptur.

- En solid jobb av oss. Spillerne klarte seg bra, og det eneste jeg kan være kritisk til, er at vi ikke scoret flere mål, sa Moyes.

Han kan spesielt takke Danny Welbeck for at alle poengene ble med tilbake til Manchester. Etter 14 minutter pirket Welbeck en retur over linja til 1-0 for United, og bare tre minutter senere var spissen frampå igjen og ordnet 2-0.

United hadde flere store muligheter før hvilen til å score sitt tredje, men spikeren i kista kom ikke før like etter pause da Tom Cleverley avgjorde på kaldt vis alene mot Villa-keeper Brad Guzan.

Til tross for seieren i går er Manchester United fortsatt ti poeng bak serieleder Arsenal. Sistnevnte gikk på en real smell borte mot Manchester City lørdag og tapte 3-6.

are.kolstad@dagsavisen.no

Darren 
Fletcher

Født: 1. februar 1984

Fra: Edinburgh, Skottland

Klubb: Manchester United

Posisjon: Midtbane

United-debut: 12. mars 2003 mot Basel (h)

Kamper/mål: 312/24

Kilde: www.manutd.com

Mer fra Dagsavisen