Sport

Cologna: - Femmilsfavoritten er norsk

Dario Cologna (32) mener at Sjur Røthe (30) er den største gullfavoritten foran dagens avsluttende femmil i ski-VM.

Av Egil Sæther

SEEFELD: – Du har selvsagt Sjur Røthe. Han har vunnet mange skøyterenn denne sesongen og er den største favoritten. Så har du Simen Hegstad Krüger. Du har alle de fire norske, russerne og kanskje også Alex Harvey, ramset Cologna opp for NTB tidligere denne uken.

Cologna fyller 33 år senere i mars og er et par år eldre enn konkurrenten fra Voss.

– Han er en god skiløper. Jeg var på pallen med Sjur og Martin (Johnsrud Sundby) i Val di Fiemme i 2013. Nå var det Bolsjunov som var der med dem i skiathlon. Sjur hadde mye trøbbel sist sesong, men i år har han tatt noen steg. Dette viser at det er mulig å komme tilbake selv om du har hatt noen problemer. Det er imponerende det han har gjort denne sesongen, sa Cologna om Røthe.

Eget håp

Cologna selv har ikke fått det til i år. Det tror han det er flere grunner til.

Han var usikker foran onsdagens 15 kilometer klassisk og overrasket seg selv med å bli nummer seks. Sjur Røthe, gullvinneren i skiathlon fra tidligere i mesterskapet, ble forresten nummer sju.

– Jeg er fortsatt optimistisk med tanke på 50-kilometeren, fastslo sveitseren.

– Denne gangen vil det være strålende med medalje, men jeg må ha en perfekt dag om jeg skal få til det. Denne sesongen har jeg ikke vært på topp, jeg har vært for langt bak. Det er ikke alltid det blir slik man håper og planlegger

OL-bakrus

– Hvorfor tror du det er blitt slik?

– Det er ikke alltid lett å finne riktig motivasjon etter et OL. Jeg vet ikke 100 prosent hvorfor. Dette er min dårligste sesong noensinne i verdenscupen, men jeg har hatt mange gode år. La oss se på 50-kilometeren. Mange av mine tidligere konkurrenter er borte, som Petter Northug og Marcus Hellner. Denne sesongen har det ikke blitt til noe.

Cologna har ikke bestemt seg for om han fortsetter skikarrieren ut over inneværende sesong.

– La oss se vente med den beslutning til etter at årets sesong er over. Det viktigste er at du har lysten og motivasjon. Jeg vet ikke om jeg har det til å fortsette helt fram til OL i Beijing.

Mer fra Dagsavisen