Sport

Citys siste sjanse?

I kveld kan Manchester City ryke ut av Champions League for tredje gang på fire år.

Situasjonen er klar. Og den er dramatisk for Manchester City. I kveld, i møtet med formlaget Bayern München, virker oppgaven formidabel.

Hvis enten Roma eller CSKA Moskva vinner i sitt oppgjør i Moskva, må Manchester City vinne hjemme mot Bayern München. Fordi:

Manchester City står med bare to poeng etter to uavgjorte mot CSKA (for tomme tribuner i Moskva) og mot Roma, mens det er blitt tap hjemme for CSKA og i bortemøtet mot Bayern München.

 

Formlaget

Til tross for skader er Bayern München formlaget. Sist helg slo de Hoffenheim 4-0 i 1. Bundesliga. Og bortsett fra i den tyske superligaen i høst, har ikke Bayern tapt en eneste kamp i høst. De har ikke tenkt å gjøre det i kveld heller.

- Vi vil ikke bare dra dit, spille avslappet og se hva som skjer, sier stjernespissen Arjen Robben.

Uttalelsen viser at Robben ikke har tenkt å gjøre oppgaven enkel for City-manager Manuel Pellegrini.

- Mitt eget press om å fortsette til neste runde er viktig, kanskje mer enn presset fra eierne. Selvfølgelig synes jeg at vi må komme videre til neste nivå, sier Pellegrini.

En presset mann er han utvilsomt. Og kveldens oppgave blir ikke lettere av at midtbaneduoen Yaya Touré og Fernandinho soner karantene, mens David Silva fortsatt er ute med en skade. Lystigere ble det ikke i den blå leiren da Sergio Agüero og Stevan Jovetic heller ikke trente i går. Nå hadde Manchester City nok hatt bruk for svenske John Guidetti som er utleid til Celtic, bøtter inn mål for Ronny Deila, og som scoret sitt tiende i 2-1 seieren over Dundee i helgen.

 

Bayern-skader

Skadesituasjonen i Bayern München er ikke særlig lystigre enn i City. Nylig ble det klart at kaptein Philipp Lahm er ute i tre måneder med ankelbrudd. Også Thiago Alcântara, Holger Badstuber, David Alaba og Javi Martínez er blant spillerne Pep Guardiola må klare seg uten.

City-spillerne vet hva som står på spill i dag.

- Dette er vår sjanse. Vi må ta den og spille som om vi ikke har noe å tape. Men kampen mot Bayern München kommer ikke til å bli som mot Swansea. All respekt til Swansea, men Bayern har verdensklassespillere i hver posisjon, poengterte City-vingen Samir Nasri etter helgens 2-1-seier i Premier League.

 

Messi-rykter

I Manchester svirrer nå ryktene om at Barcelonas Lionel Messi er på vei. Dette skal være i protest mot trussel om skattebedrageri. Hvis det skulle være en liten mulighet for at Messi signerer for Manchester City, vil City uten tvil slå til. Hans nesten 3,5 millioner i ukelønn vil City kunne matche. At hans venner som Sergio Agüero, Pablo Zabaleta, Martín Demichelis og Willy Caballero er der, svekker ikke ryktene om en overgang.

Manuel Pellegrini sier imidlertid at dette ikke er noe å snakke om foreløpig.

- Ryktene er bare rykter, sier han.

- Hva han har gjort er eksepsjonelt, og det er få spillere som kan nå hans nivå. Rekordene han har satt, reflekterer bare hvor viktig han er for Barcelona.

 

Ny rekord

Lionel Messi overtok scoringsrekorden i La Liga gjennom alle tider etter hat tricket i kampen mot Sevilla, der Barcelona vant 5-1.

Da Messi scoret begge målene i 2-0 seieren over Ajax i den forrige mesterligakampen tangerte han Real Madrid-legenden Rauls scoringsrekord med 71 fulltreffere i denne turneringen. Når Barcelona, som allerede er klar for avansement, møter APOEL Nikosia i kveld, tenker nok Messi vel så mye på å slå scoringsrekorden i mesterligaen som på å vinne kampen.

Foreløpig har Luis Suárez hatt store problemer med å score for Barcelona, men trener Luis Enrique er ikke bekymret av den grunn, for Suárez har hatt fire målgivende på like mange kamper, og det mener trener er en god start i den nye klubben.

Mer fra Dagsavisen