City vant tilbake kontrollen

(Tottenham - Manchester City 1-3). Et lekent Manchester City slo tilbake etter to tap da Tottenham ble slått 3-1 på Wembley lørdag kveld.

Bilde 1 av 2

Av Egil Sæther

Det var Tottenhams første Premier League-tap siden de tapte 1-4 for nettopp Manchester City 16. desember.

Siden den gang har de vunnet 11 og spilt tre uavgjort før det igjen ble tap mot serielederen foran over 80.000 på Englands mest berømte fotballstadion.

Før tapet for City hadde Tottenham vunnet seks strake serieseirer.

Seieren til Manchester City betyr at de er oppe i 87 poeng. Det betyr at Manchester City tok et nytt, langt steg mot seriegull. Det er fortsatt en teoretisk mulighet for at de kan bli tatt igjen av Manchester United, men da må hvis City tape alle sine fem siste og United vinne sine seks siste.

City kan være seriemester allerede søndag om United taper hjemme for bunnlaget West Bromwich.

Det skjer vel bare neppe

Stor fart

Det er til å forstå at dette er topplag i England. Lørdagens kamp var både fartsfylt og underholdende, og det var sjanser til begge lag i en ellevill 1. omgang.

Manchester City var hele tiden hakket hvassere, og det var greit at de tok ledelsen etter 21 minutters spill. Tottenham ble straffet for sitt høye press, og Vincent Kompany slo rett i bakrom på Gabriel Jesus. Han brukte farten sin, løp fra forsvaret og satte ballen forbi Tottenham-keeper Hugo Lloris med venstrefoten.

Kun fire minutter senere var bordet dekket for 2-0. Lloris var på bærtur og felte Raheem Sterling. Dommeren blåste straffe, selv om reprisen viste at forseelsen skjedde utenfor 16-meteren. Uansett var Ilkay Gündogan sikker fra krittmerket.

Tottenhams 1-2-redusering kom på vakreste vis. En flott stikker fra Harry Kane i bakrom nådde Christian Eriksen, og med litt hell klarte Eriksen å få ballen over mållinjen. En klarering gikk rett i beina på dansken og i mål.

Tottenham var med i kampen igjen.

Flere mål

De siste 45 minuttene ble ikke mye dårligere enn de første 45. Igjen var det stort tempo på ballen, og igjen var det angrepsvillighet på begge sider.

Raheem Sterling hadde en eventyrlig mulighet til å øke til 3-1 etter 72 minutters spill, men utrolig nok klarte han ikke å sette ballen i mål etter å ha rundet på keeper og det meste av bøtteballetten.

Heldigvis for Sterling lyktes rett etter. Da skjøt Gabriel Jesus, Hugo Lloris ga retur, og Sterling banket returen i nettaket.

Folk trodde ikke sine egne øyne da Sterling misbrukte den første muligheten, men de klappet fortjent da han utnyttet den neste. (NTB)

Engelsk eliteserie fotball lørdag, 34. runde:

Burnley – Leicester 2-1 (2-0)

Mål: 1-0 Chris Wood (6), 2-0 Kevin Long (9), 2-1 Jamie Vardy (72).

21.727 tilskuere.

Crystal Palace – Brighton 3-2 (3-2)

Mål: 1-0 Wilfried Zaha (5), 2-0 James Tomkins (14), 2-1 Glenn Murray (18), 3-1 Zaha (24), 3-2 José Izquierdo (34).

24.656 tilskuere.

Alexander Sørloth var ubenyttet reserve for Crystal Palace.

Huddersfield – Watford 1-0 (0-0)

Mål: 1-0 Tom Ince (90).

Liverpool – Bournemouth 3-0 (1-0)

Mål: 1-0 Sadio Mané (7), 2-0 Mohamed Salah (69), 3-0 Roberto Firmino (90).

52.959 tilskuere.

Joshua King spilte hele kampen for Bournemouth.

Southampton – Chelsea 2-3 (1-0)

Mål: 1-0 Dušan Tadic (21), 2-0 Jan Bednarek (60), 2-1 Olivier Giroud (70), 2-2 Eden Hazard (75), 2-3 Giroud (78).

31.764 tilskuere.

Swansea – Everton 1-1 (0-1)

Mål: 0-1 Kyle Naughton (selvmål 43), 1-1 Jordan Ayew (71).

20.933 tilskuere.

Tottenham – Manchester City 1-3 (1-2)

Mål: 0-1 Gabriel Jesus (22), 0-2 Ilkay Gündogan (str. 25), 1-2 Christian Eriksen (42), 1-3 Raheem Sterling (72).

80.811 tilskuere.

Engelsk mesterskapsserie fotball lørdag, 43. runde:

Barnsley – Bolton 2-2 (1-0)

Mål: 1-0 Gary Gardner (22), 1-1 Adam Le Fondre (str. 82), 1-2 Craig Noone (85), 2-2 Oliver McBurnie (90).

14.138 tilskuere.

Burton – Derby 3-1 (2-1)

Mål: 1-0 Liam Boyce (24), 1-1 David Nugent (29), 2-1 Luke Murphy (44), 3-1 Lucas Akins (68).

5563 tilskuere.

Martin Samuelsen var ubenyttet reserve for Burton.

Fulham – Brentford 1-1 (0-0)

Mål: 1-0 Aleksandar Mitrovic (70), 1-1 Neal Maupay (90).

Stefan Johansen ble byttet ut på overtid for Fulham.

Hull – Sheffield Wed 0-1 (0-1)

Mål: 0-1 Jordan Rhodes (18).

16.417 tilskuere.

Markus Henriksen spilte hele kampen for Hull.

Middlesbrough – Bristol City 2-1 (1-1)

Mål: 0-1 Milan Djuric (13), 1-1 George Friend (18), 2-1 Daniel Ayala (68).

24.812 tilskuere.

Norwich – Cardiff 0-2 (0-0)

Mål: 0-1 Kenneth Zohore (86), 0-2 Junior Hoilett (90).

25.503 tilskuere.

Alexander Tettey spilte hele kampen for Norwich.

Nottingham Forest – Ipswich 2-1 (0-1)

Mål: 0-1 Grant Ward (38), 1-1 Ben Brereton (str. 89), 2-1 Joe Lolley (90).

25.093 tilskuere.

Queens Park Rangers – Preston 1-2 (1-1)

Mål: 1-0 Matt Smith (13), 1-1 Callum Robinson (45), 1-2 Robinson (74).

13.760 tilskuere.

Reading – Sunderland 2-2 (1-0)

Mål: 1-0 Liam Kelly (20), 1-1 Paddy McNair (str. 47), 1-2 Lee Cattermole (66), 2-2 Yann Kermorgant (79).