City tapte ellevill fotballkamp mot Liverpool

(Liverpool - Manchester City 4-3). For første gang denne sesongen tapte Manchester City.

Av NTB og Espen H. Rusdal

Pep Guardiola og Manchester City hadde en mørk dag på jobben, mens Liverpool viste at de ikke trenger Coutinho.

Til slutt ble Liverpools fantastiske annenomgang for mye, også for Manchester City som før kampen søndag var uten tap i Premier League etter 22 kamper.

Dermed fortsetter Manchester-lagets dårlige statistikk på Anfield. Man må helt tilbake til 2003 for å finne en kamp der City-laget slo Liverpool borte.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Chamberlain-mål og Karius-blunder

Alex Oxlade-Chamberlain ga vertene ledelsen etter ni minutter etter en meget god enkeltmannsprestasjon.

Jürgen Klopp valgte å starte med Loris Karius i mål, og uttalte før kampen at keeperplassen er hans om han kom seg gjennom kampen på en god måte.

Keeperdiskusjonen i Liverpool er nok imidlertid ikke omme med det første, for etter 40 minutter dundret Leroy Sané ballen mot Karius' nærmeste hjørne.

Den tyske burvokteren maktet ikke å holde skuddet ute i det som må karakteriseres som en keepertabbe.

Les kommentar: Når fotballspillere tjener millioner er det vi som må ta regningen

Eksplosjon etter pause

Lagene gikk til pause på 1-1, men like før timen var passert eksploderte både Liverpool-laget og Anfield-publikummet.

Roberto Firmino ble spilt gjennom av Oxlade Chamberlain, og i duell med John Stones var brasilianeren sterkest. I duell med Ederson i City-målet valgte Firmino elegant å chippe ballen over sin landsmann og i mål.

Publikum hadde så vidt rukket å sette seg da Sadio Mané dundret ballen i tverrliggeren, men kun sekunder senere lyktes det for senegaleseren.

Han fikk ballen på rundt seksten meter og svarte med å måke den opp i krysset med venstrefoten.

Tre poeng

Det komplette marerittet ble et faktum for City-laget da Ederson etter 67 minutter sendte et utspill rett i beina på Mohamed Salah.

Egypteren takket for muligheten og sendte ballen i en bue over den brasilianske målvakten.

Men det skule være litt spenning igjen.

Bernardo Silva gjorde 2-4 etter 84 minutter og Ilkay Gündogan satte igjen fyr på kampen med sin 3-4-scoring på overtid.

Liverpool holdt imidlertid unna i de siste sekundene og sikret tre poeng.

Manchester City, som nå har tapt sin første Premier League-kamp i en ellers eventyrlig sesong, topper Premier League med 62 poeng.

Liverpool klatrer til tredjeplass med 47 poeng.

FOTBALL: ENGELSK ELITESERIE
Bournemouth – Arsenal 2 - 1
Liverpool – Manchester City 4 - 3
Manchester City 23 20 2 1 67 - 17 62
Manchester United 22 14 5 3 45 - 16 47
Liverpool 23 13 8 2 54 - 28 47
Chelsea 23 14 5 4 41 - 16 47
Tottenham 23 13 5 5 46 - 21 44