City snudde til seier med ti spillere

FC Schalke - Manchester City 2-3). Manchester City ble redusert til ti mann på 1-2, men to sene scoringer fra Leroy Sané og Raheem Sterling ga de lyseblå 3-2 borte mot Schalke i mesterligaen.

Det ble et innholdsrikt åttedelsfinaleoppgjør i Gelsenkirchen. Utstrakt bruk av videodømming, to straffer, rødt kort (Nicolás Otamendi) og en perlescoring var blant ingrediensene.

Schalke så lenge ut til å styre mot et godt utgangspunkt, men i det 85. minutt ødela innbytter Sané festen mot gamleklubben. Med et utsøkt frispark dunket han inn 2-2. Tyskeren kom med unnskyldende gester til hjemmefansen.

Fem minutter senere kom Sterling alene med Ralf Fährmann og ordnet Citys 3-2-scoring. Snuoperasjonen kom til tross for at gjestene fra Manchester spilte over 20 minutter med ti mann. Otamendi ble utvist for sitt annet gule kort etter en unødvendig takling.

Hands

I åpningen hadde City fullstendig kontroll på oppgjøret og så ut til å kunne cruise inn til en grei borteseier. Etter 18 minutter hadde Sergio Agüero gitt gjestene enkelt 1-0 på en ball fra David Silva, og ingenting tydet på at Schalke hadde noe å komme med.

Vertene slet med å skape sjanser og så rådville ut, men en stor dose VAR-drama og to straffescoringer snudde alt på hodet. Etter flere minutters ventetid slo dommeren ned på en City-hands. Videobildene viste at Daniel Caligiuris skudd ble blokkert via armen til Otamendi, som også fikk gult kort for epiosden. Det skulle få konsekvenser senere i kampen.

Fra krittmerket var Nabil Bentaleb sikker. Den tidligere Tottenham-floppen sendte Ederson feil vei og trillet inn 1-1.

Ulovlig

Manchester Citys stjernegalleri fikk kjapt nok et slag i ansiktet. Bare fem minutter etter utligningen var det nok en straffe til Schalke. Denne gangen pekte dommeren bestemt på ellevemetersmerket, men brukte VAR-teamet for å kontrollere avgjørelsen. Han fikk forsikringer om at han hadde sett rett: Fernandinho hadde revet Salif Sané ulovlig over ende.

Etter pause kom City offensivt ut. De lyseblå prøvde flere ganger å sette opp Agüero, men manglet det siste lite som måtte til for å straffe Schalke. Etter hvert fikk de tyske vertene mer skikk på forsvarsspillet, og det virket stadig mer realistisk at de kom til å ta en overraskende seier.

Men i sluttminuttene ville Sané og Sterling det annerledes. To mål i sluttminuttene gjør at det skal mye til for at Manchester City ikke blir å se i Champions League-kvartfinalen.

Mesterligaen fotball menn onsdag, åttedelsfinaler 1. kamp:

Atlético Madrid (Spania) – Juventus (Italia) 2-0 (0-0)

Mål: 1-0 José Giménez (78), 2-0 Diego Godín (83).

Schalke (Tyskland) – Manchester C. (England) 2-3 (2-1)

Mål: 0-1 Sergio Agüero (18), 1-1 Nabil Bentaleb (38), 2-1 Bentaleb (45), 2-2 Leroy Sané (85), 2-3 Raheem Sterling (90).