City slo kraftig tilbake

Manchester City ga Watford pryl nok en gang da den suverene Premier League-lederen lekte seg til 3-1-seier. Raheem Sterling scoret sesongens raskeste ligamål.

Av Stian Grythaugen

De lyseblå måtte nyttårsaften se sin elleville seiersrekke stoppe på 18 ligakamper. For en gangs skyld skjøt City blankt i 0-0-møtet med Crystal Palace.

Hjemme mot Watford fikk derimot en skjerpet City-gjeng uttelling umiddelbart. Etter 39 sekunder kunne Sterling enkelt sette inn 1-0. Gjestene fulgte ikke godt nok med da engelskmannen ventet ved bakerste stolpe. Han scoret på en perfekt ball fra Leroy Sané.

Ifølge statistikerne i  Opta var det sesongens raskeste Premier League-scoring.

Det skulle komme ytterligere tre mål til i Citys storstue. 2-0 kom etter et selvmål av Christian Kabasele, mens Sergio Agüero gjorde kveldens tredje på en returball fra Watfords keeper Heurelho Gomes etter litt over en time. På tampen satte Andre Gray inn gjestenes trøstemål.

– Vi spilte veldig bra. Etter forrige kamp snakket vi om å slå tilbake. Store lag avgir poeng, men ikke for mange, sa City-manager Pep Guardiola til BBC.

Kevin De Bruyne ble taklet stygt på tampen av Palace-kampen sist, men var to dager senere rett tilbake i startoppstillingen. Etter 13 minutter prøvde han å legge inn til Agüero, men i stedet skled Kabasele ballen i eget nett.

Vonde minner

I september vant Manchester City hele 6-0 i motsatt oppgjør på Vicarage Road. Guardiolas lag hadde store nok sjanser til å gjenskape de vonde Watford-minnene. I det 18. minutt skjøt De Bruyne et frispark i tverrliggeren.

Mot slutten av første omgang var Agüero farlig frampå to ganger. Gomes kom raskt ut og reddet argentinerens første forsøk, men Citys toppscorer gjennom alle tider burde fått mer ut av De Bruynes strålende ball noen minutter senere. Helt upresset skjøt han rett på keeper.

Etter 63 minutter fikk Agüero endelig uttelling. Årvåkent stakk han fram en tå da Gomes glapp ballen etter et innlegg fra De Bruyne.

Andre Gray var Watfords lyspunkt. Ved to anledninger skapte han litt panikk i City-forsvaret før pause. Begge ganger sto serielederens målvakt Ederson fram og avverget. I det 82. minutt kom Gray til slutt på scoringslista.

– Watford scoret fordi de har gode spillere. Vi skal se nærmere på hvordan det skjedde, men folk kan ikke forvente at vi vinner 7-0 hver gang, sa Guardiola.

Vanvittige tall

City elsker å møte Watford. Manchester-laget har vunnet samtlige av de åtte siste ligakampene mellom de to klubbene. Målscoren fra disse er hele 27-4, der 14 av City-målene har kommet i de tre siste matchene.

Etter 22 runder topper City tabellen med 62 poeng. Det skiller 15 poeng ned til byrival Manchester United på annenplass.

Etter en strålende start på sesongen har det stoppet helt opp for Watford. Klubben har tapt sju av sine ni siste PL-kamper.

Lørdag tar City imot Burnley i FA-cupen. Deretter venter det første semifinaleoppgjøret mot Bristol City i ligacupen tirsdag. Så er det duket for et ordentlig storoppgjør når City tar turen til Anfield for å møte formsterke Liverpool søndag 14. januar. (NTB)

Engelsk eliteserie fotball tirsdag, 22. runde:

Manchester City – Watford 3-1 (2-0)

Mål: 1-0 Raheem Sterling (1), 2-0 Christian Kabasele (selvmål 13), 3-0 Sergio Agüero (63), 3-1 Andre Gray (82).

53.556 tilskuere.

Southampton – Crystal Palace 1-2 (1-0)

Mål: 1-0 Shane Long (17), 1-1 James McArthur (69), 1-2 Luka Milivojevic (80).

Swansea – Tottenham 0-2 (0-1)

Mål: 0-1 Fernando Llorente (12), 0-2 Dele Alli (89).

20.615 tilskuere.

West Ham – West Bromwich 2-1 (0-1)

Mål: 0-1 James McClean (30), 1-1 Andy Carroll (59), 2-1 Carroll (90).

56.888 tilskuere.

Engelsk mesterskapsserie fotball tirsdag, 26. runde:

Fulham – Ipswich 4-1 (0-1)

Mål: 0-1 Joe Garner (45), 1-1 Ryan Sessegnon (69), 2-1 Aboubakar Kamara (72), 3-1 Sessegnon (74), 4-1 Kamara (76).