Fotball

Chelseas største problem

Blir det et bortebanekompleks som gjør at 1-0-ledelsen Chelsea har over Barcelona likevel ikke er nok på Camp Nou i kveld?

Ser vi bort fra 1-2-tapet mot Real Madrid sist lørdag, har Barcelona ei kamprekke på 54 uten tap hjemme på Camp Nou. I kveld må de ikke bare unngå å tape. De må vinne. Og de må vinne med mer enn ett mål.

Det er det naturligvis store muligheter for. Chelsea har nemlig ingen imponerende bortestatistikk denne sesongen. I Champions League ser den sånn ut:

* 1-2-tap mot Leverkusen.

* 1-3-tap mot Napoli.

* 1-1 mot Valencia.

* 1-1 mot belgiske Genk.

I hjemlige Premier League ser bortestatistikken slik ut: 6 seirer, 7 uavgjort og fem tap.

Borte har Chelsea scoret 23 mål, men de har sluppet inn hele 18 mål denne sesongen.

Fem titler

Selv om Pep Guardiola gratulerte José Mourinho og Real Madrid med ligagullet etter lørdagens seier i El Clàsico, har Barcelona fremdeles mye å kjempe for.

- Vi har allerede vunnet tre titler denne sesongen, og det kan bli fem, minner Xavi Hernandez om.

- Alt ligger i våre hender. Vi har en spansk cupfinale foran oss, og vi kan fremdeles nå Champions League-finalen, fortsetter han.

Da er det bare å glemme Real Madrid-tapet og Cristiano Ronaldos seiersmål - hans 42. seriemål denne sesongen.

- Vi spilte ikke en dårlig kamp, men vi var ikke på det ekstreme nivået vi normalt er, sier Xavi.

Chelsea øvde

Chelsea fikk en heldig 1-0 seier over Barcelona hjemme på Stamford Bridge. Lørdag ble det 0-0 borte mot Arsenal. Da så det tidvis ut som om de øvde på en forsvarskamp mot Barcelona.

Florent Malouda er i alle fall beredt til å glemme sitt lags bortestatistikk.

- Vi har jobbet hele sesongen for å være der vi er nå. Derfor er det på tide å gi absolutt alt for å komme oss gjennom denne kampen mot Barcelona og til Champions League-finalen.

Han får støtte av Salomon Kalou, som spilte sin 250. kamp lørdag (scoret 60 mål).

- Når du spiller store kamper som dette, trenger du ingen ekstra motivasjon. Og vi har både karakter og en spirit som gjør at vi kan greie dette.

Må vinne

Mye tyder på at Chelsea må vinne Campions League-trofeet for å sikre seg Champions League-spill også neste sesong. De kjemper med Arsenal, Tottenham og Newcastle om Englands to siste muligheter til mesterligadeltakelse.

Og skulle Chelsea vinne hele greia, ja, da nytter det ikke å bli nummer fire i Premier League. Vinneren av Champions League er nemlig direkte kvalifisert.

Det var en ordning som kom etter at Liverpool hadde vunnet Champions League etter å ha slått Milan.

Derfor er det nok mange i Nord-London og Newcastle som håper på Barca-seier i kveld.

PS: Ryker Carles Puyol (34) på et gult kort i kveld, går drømmen om en ny mesterligafinale i vasken for Barcelona-kapteinen. I fjor var veteranen vraket fra førsteelleveren da Manchester United ble utspilt i finalen. Da slapp Puyol innpå de siste to minuttene i bytte mot Daniel Alves.

tor.karlsen@dagsavisen.no

Mer fra Dagsavisen