Chelsea slo effektivt tilbake

Huddersfield - Chelsea 1-3). Álvaro Morata-erstatteren Willian sto fram med ett mål og to målgivende pasninger i 3-1-seieren mot Huddersfield i Premier League tirsdag.

Av Anders Møllersen

Chelsea var ute etter å revansjere helgens 0-1-tap mot West Ham da Antonio Contes menn dro til Huddersfield tirsdag.

Hovedstadslaget måtte imidlertid klare seg uten Álvaro Morata. Ifølge Conte var det to årsaker til at Morata måtte stå over midtukeoppgjøret. Spanjolen har en ryggskade, men er også litt sliten etter flere kamper i det siste.

Denne måneden kommer kampene tett som hagl, og Chelsea ville fortest mulig opp på hesten igjen etter lørdagens forsmedelige tap.

Dårlig utspill

Det tok nøyaktig 23 minutter før Chelsea fikk ane starten på en opptur. Willian fikk etter hvert ballen på 16-meteren etter et svakt utspill av Huddersfield-keeper Jonas Lössl, og brasilianeren serverte Tiemoué Bakayoko, som bredsidet bortelaget i ledelsen.

Willian kom selv på scoringslista to minutter før pause da han stanget ballen i nettet på et innlegg fra Marcos Alonso.

Willian fullførte kvelden med å dytte ballen ut til Pedro i det 50. minutt. Spanjolen banket ballen i nettet.

Laurent Depoitre scoret et trøstemål for Huddersfield da han stanget inn 1-3 to minutter på overtid.

Klatrer

Chelsea klatrer opp på samme poengsum som Manchester United, som er elleve poeng bak serieleder Manchester City. City og United spiller begge onsdag.

I tillegg til Morata er også David Luiz en skadebekymring for Chelsea. Den brasilianske midtstopperen sliter med et vondt kne. Det skal samtidig sies at Luiz har vært litt i unåde hos Conte den siste tiden.

Chelsea møter Southampton (H), Everton (B), Brighton (B), Stoke (H) i det hektiske juleprogrammet, før de avslutter det mot Arsenal på bortebane på nyåret. (NTB)

Engelsk eliteserie fotball tirsdag, 17. runde:

Burnley – Stoke 1-0 (0-0)

Mål: 1-0 Ashley Barnes (89).

19.909 tilskuere.

Fredrik Ulvestad var ubenyttet reserve for Burnley.

Crystal Palace – Watford 2-1 (0-1)

Mål: 0-1 Darryl Janmaat (3), 1-1 Bakary Sako (89), 2-1 James McArthur (90).

23.566 tilskuere.

Rødt kort: Tom Cleverley (87, to gule), Watford.

Huddersfield – Chelsea 1-3 (0-2)

Mål: 0-1 Tiemoué Bakayoko (23), 0-2 Willian (43), 0-3 Pedro Rodríguez (50), 1-3 Laurent Depoitre (90).