Chelsea og Arsenal klare for semifinaler i FA-cupen

Både Chelsea og Arsenal kom seg videre til FA-cupens semifinaler etter vanskelige kamper søndag.

Etter en tam og sjansefattig fotballkamp kunne Chelsea juble for avansement til semifinalen i FA-cupen med 1-0-seier over Leicester søndag.

1982 var sist Leicester var i en semifinale i FA-cupen, og laget til Brendan Rodgers måtte igjen se sjansen glippe da Chelseas Ross Barkley trillet inn kampens eneste mål.

Leicester åpnet samtidig kampen sterkest og tvang fram feil på feil fra bortelaget, men både mål og store sjanser uteble.

Youri Tielemans testet Chelsea-keeper Willy Caballero etter 19 minutter, men argentineren fikk dyttet ballen utover sidelinjen. Kasper Schmeichel måtte på sin side varte opp med en nydelig redning etter halvtimen spilt da Christian Pulisic prøvde å dundre ballen inn under tverrliggeren.

Mot slutten av første omgang ble Jamie Vardy spilt igjennom av Wilfred Ndidi, men heller ikke Premier Leagues toppscorer fikk nettkjenning.

Lampard tok grep

Chelsea tok i større grad over kampen etter pause. Innbytter Ross Barkley kastet seg inn foran Kasper Schmeichel etter 62 minutter og fikk styrt innlegget til Willian mellom stengene til dansken.

Leicesters midtstopper Caglar Soyuncu fikk muligheten til å utligne etter 84 minutter, men headingen gikk over mål.

Med seieren i Leicester er Chelsea ett skritt nærmere å løfte sitt niende FA-cuptrofé.

Laget fra London vant cupen sist i 2017-18-sesongen. Da ble Manchester United slått i finalen.

De røde djevlene sikret seg også semifinaleplass med lørdagens 2-1-seier mot Norwich. Arsenal er videre etter overtidsdrama mot Sheffield søndag.

Arsenal vant

Ett kontringsmål på overtid ble til slutt avgjørende da Arsenal sikret seg plass i FA-cupens semifinale. Londonlaget slo Sheffield United 2-1.

Etter en kontring ett minutt på overtid snappet Dani Ceballos opp ballen fra lagkamerat Nicolas Pépé på hjørnet av femmeteren. Deretter lurte Ceballos ballen på innsiden forbi Sheffield United-keeper Dean Henderson.

Det avgjorde kvartfinalekampen. Arsenal skal dermed spille semifinale 18. eller 19. juli på Wembley.

– Dette er et vanskelig sted å komme for å vinne. Jeg er godt fornøyd med holdningen og prestasjonen til spillerne, sa Arsenal-trener Mikel Arteta til  BBC etter kampen.

Han øyner nå mulighetene for å sikre klubben spill i Europa neste sesong.

– Dette er en god mulighet til å vinne en tittel og få spille i Europa, sier han.

FA-cupvinneren er sikret spill i europaligaen.

Klønete manøver

Arsenal tok ledelsen etter 22 minutters spill. Da ble en feilvendt Alexandre Lacazette taklet av en klønete Chris Basham like innenfor sekstenmeteren. Det resulterte i straffespark for Arsenal, som Nicolas Pépé sikkert satte nede i høyre hjørne.

Sheffield utlignet i det 87. minutt etter et innkast der ballen var borti to Arsenal-spillere før den havnet hos David McGoldrick, som så ut til å sikre ekstraomganger.

Slik ble det imidlertid ikke. Arsenal og Ceballos ville det annerledes, og dermed er Sheffield ute av FA-cupen.

Tøff omstart

Sheffield har hatt en tøff periode etter at sesongen kom i gang igjen etter koronapausen. Det åpnet med uavgjort 0-0 borte mot Aston Villa, før det har blitt to 3-0-tap mot Newcastle og Manchester United.

Sheffield United-trener Chris Wilder mener laget mangler selvtillit.

– Vi har gode spillere som kanskje trenger å ha litt mer tro på seg selv, sa han til BBC etter søndagens kamp.

Hjemmelaget så samtidig ut til å få en drømmestart på kampen. Etter kun åtte minutter spilt headet John Lundstram ballen i nettet. Dessverre for Sheffield ble målet annullert etter VAR-sjekk. Sheffield fikk også et mål avblåst etter en frisparkvariant i andreomgang.

Lundstram måtte ut med skulderskade etter 35 minutters spill. Inn kom Sander Berge.

Berge, som har slitt etter koronapausen, så ut til å få en mer positiv opplevelse søndag.

Engelsk FA-cup menn søndag, kvartfinaler:

Sheffield U. – Arsenal 1-2 (0-1)

Mål: 0-1 Nicolas Pépé (str. 25), 1-1 David McGoldrick (87), 1-2 Dani Ceballos (90).

Dommer: Paul Tierney.

Gult kort: John Fleck, Jack Robinson, Sheffield U..

Sheffield U. (3-2-3-2): Dean Henderson – Chris Basham (Billy Sharp fra 76.), John Egan, Jack Robinson – George Baldock (Kieron Freeman fra 62.), Enda Stevens – John Lundstram (Sander Berge fra 35.), Oliver Norwood, John Fleck – David McGoldrick, Oliver McBurnie.

Arsenal (3-4-3): Emiliano Martinez – David Luiz (Rob Holding fra 54.), Shkodran Mustafi, Sead Kolasinac – Ainsley Maitland-Niles, Joe Willock (Dani Ceballos fra 66.), Granit Xhaka, Kieran Tierney – Nicolas Pépé (Sokratis fra 90.), Alexandre Lacazette (Eddie Nketiah fra 67.), Bukayo Saka.

Leicester – Chelsea 0-1 (0-0)

Mål: 0-1 Ross Barkley (63).

Dommer: Mike Dean.

Gult kort: Çaglar Söyüncü, Leicester.

Leicester (4-3-3): Kasper Schmeichel – James Justin, Jonny Evans, Çaglar Söyüncü, Ben Chilwell – Dennis Praet (Hamza Choudhury fra 57.), Wilfred Ndidi, Youri Tielemans – Ayoze (Marc Albrighton fra 57.), Jamie Vardy, Harvey Barnes (Demarai Gray fra 76.).

Chelsea (4-3-3): Willy Caballero – Reece James (César Azpilicueta fra 46.), Antonio Rüdiger, Kurt Zouma, Emerson – Billy Gilmour (Mateo Kovacic fra 46.), N'Golo Kanté, Mason Mount (Ross Barkley fra 46.) – Willian (Pedro fra 78.), Tammy Abraham, Christian Pulisic (Ruben Loftus-Cheek fra 72.).

Newcastle – Manchester C. 0-2 (0-1)

Mål: 0-1 Kevin De Bruyne (str. 37), 0-2 Raheem Sterling (68).

Dommer: Lee Mason.

Gult kort: Andy Carroll, Joelinton, Newcastle.

Newcastle (3-2-2-3): Karl Darlow – Fabian Schär, Jamaal Lascelles, Federico Fernández – Javi Manquillo, Danny Rose (DeAndre Yedlin fra 74.) – Isaac Hayden (Matthew Longstaff fra 79.), Sean Longstaff – Miguel Almirón (Joelinton fra 65.), Andy Carroll (Dwight Gayle fra 64.), Allan Saint-Maximin (Valentino Lazaro fra 74.).

Manchester C. (4-2-1-3): Claudio Bravo – Kyle Walker (João Cancelo fra 71.), Nicolás Otamendi, Aymeric Laporte, Benjamin Mendy – İlkay Gündogan, David Silva (Bernardo fra 64.) – Kevin De Bruyne (Rodri fra 71.) – Riyad Mahrez (Phil Foden fra 64.), Gabriel Jesus, Raheem Sterling.

Spilt lørdag: Norwich – Manchester U. 1-2 e.f..

Slik spilles semifinalene

Manchester United ble trukket mot Chelsea i FA-cupens semifinale. I den andre semifinalen møtes Arsenal og Manchester City.

Det ble klart etter trekningen av semifinalene ble foretatt søndag kveld. Begge semifinalene holdes på Wembley og skal spilles 18. og 19. juli.