Chelsea koblet grepet om tredjeplassen

(Chelsea - Watford 3-0). Tre mål i 2. omgang i 3-0-seieren over Watford førte Chelsea opp på 3.-plass i Premier League.

Det betyr at mannskapet til Maurizio Sarri har alt i egne hender med tanke på spill i mesterligaen neste sesong. Slår de Leicester borte i siste serierunde, er de garantert plass i neste års mesterliga uavhengig av alle andre resultat, inkludert en eventuell finaleseier for Arsenal i europaligaen.

Slik sett var det svært viktig for de blå at de tok seg forbi Tottenham på tabellen. Manchester United klarte bare 1-1 borte mot Huddersfield, og dermed er mannskapet til Ole Gunnar Solskjær uten mulighet til å ta seg inn blant de fire beste. Da blir det heller ikke noe spill i mesterligaen.

To kjappe

Chelsea avgjorde kampen mot Watford på Stamford Bridge tidlig i 2. omgang. Det var Watford som åpnet kampen best og var hvassest i avslutningene. Etter halvspilt 1. omgang kom Chelsea mer med, og også de hadde sine muligheter.

Både 1-0 og 2-0 kom etter cornere. Tre minutter ut i 2. omgang satt den første. Eden Hazard slo først ballen til Pedro og fikk den igjen før han slo innlegget som Ruben Loftus-Cheek headet fint i mål. Den engelske landslagsspilleren startet på benken, men ble byttet inn etter ti minutter spill da Ngolo Kanté måtte ut med strekk.

127 sekunder senere slo Hazard en perfekt corner som David Luiz headet hardt, majestetisk og umarkert rett i mål fra kloss hold. Den var en ellers god Watford-keeper Ben Foster sjanseløs på.

Elegant

Watford var på ny inne i en god periode da Chelsea scoret sitt tredje for dagen. Pedro sendte Gonzalo Higuaín alene igjen, og den rutinerte argentineren flikket ballen fint for Foster til 3-0.

Chelsea har ett poeng å gå på ned til Tottenham på 4.-plass. Tottenham avslutter sesongen med hjemmekamp mot Everton.

Engelsk eliteserie fotball søndag, 37. runde:

Chelsea – Watford 3-0 (0-0)

40.650 tilskuere

Mål: 1-0 Ruben Loftus-Cheek (48), 2-0 David Luiz (51), 3-0 Gonzalo Higuaín (75).

Gult kort: Abdoulaye Doucouré (90), Watford.

Chelsea (4-3-3): Kepa Arrizabalaga – César Azpilicueta (David Luiz fra 89.), David Luiz, Andreas Christensen, Marcos Alonso – Mateo Kovacic, Jorginho, N'Golo Kanté (Ruben Loftus-Cheek fra 10.) – Pedro Rodríguez, Gonzalo Higuaín (Olivier Giroud fra 79.), Eden Hazard.

Watford (4-4-2): Ben Foster – Kiko, Craig Cathcart, Adrian Mariappa, José Holebas – Will Hughes, Abdoulaye Doucouré, Nathaniel Chalobah (Tom Cleverley fra 67.), Roberto Pereyra – Troy Deeney (Isaac Success fra 83.), Gerard Deulofeu (Andre Gray fra 83.).

Huddersfield – Manchester U. 1-1 (0-1)

Mål: 0-1 Scott McTominay (8), 1-1 Isaac Mbenza (60).

Dommer: Lee Mason, England.

Gult kort: Phil Jones (33), Manchester U., Jonas Lössl (90), Huddersfield.

Huddersfield (4-3-3): Jonas Lössl – Erik Durm (Tommy Smith fra 46.), Terence Kongolo, Christopher Schindler, Chris Löwe – Aaron Mooy, Juninho Bacuna, Jonathan Hogg – Isaac Mbenza (Adama Diakhaby fra 90.), Karlan Ahearne-Grant, Alex Pritchard.

Manchester U. (4-3-3): David de Gea – Ashley Young, Phil Jones, Victor Lindelöf (Diogo Dalot fra 83.), Luke Shaw – Scott McTominay, Nemanja Matic (Ander Herrera fra 54.), Paul Pogba – Juan Mata, Marcus Rashford, Alexis Sánchez (Tahith Chong fra 54.).