Champions League-trekningen: Slik spilles kvartfinalene

For første gang på ti år har England med samtlige av sine fire lag til kvartfinalene i mesterligaen. Ole Gunnar Solskjær og Manchester United skal bryne seg på Barcelona.

Det ble klart under fredagens trekning i Nyon. Dermed betyr det at Ole Gunnar Solskjær og hans menn skal bryne seg på Lionel Messi og co.

– Jeg bryr meg egentlig ikke så mye hvem vi møter. Det blir tøft uansett dersom du skal vinne, sa Solskjær i forkant av trekningen.

Solskjærs United ble klar for kvartfinalen etter en sensasjonell snuoperasjon mot Paris Saint-Germain. Engelskmennene lå under 0-2 etter hjemmekampen, men etter 3-1-seier i Frankrike ble de det første laget til å gå videre etter å ha tapt med to mål på hjemmebane siden 1969.

Dette er første gang klubben er i kvartfinalen i Mesterligaen siden 2014. Da ble det tap for Bayern München. Sist laget kvalifiserte seg for semifinale, var i 2011. Da endte det til slutt med finaletap mot Barcelona.

Slik spilles kvartfinalene:

1. kvartfinale: Ajax – Juventus

2. kvartfinale: Liverpool – FC Porto

3. kvartfinale: Tottenham – Manchester City

4. kvartfinale: Barcelona – Manchester United

I første semifinale vil vinneren av kvartfinale 3 møte vinneren av kvartfinale 1, mens vinneren av kvartfinale 4 møter vinneren av kvartfinale 2. 

Første kvartfinale skal spilles 9. og 10. april og returoppgjørene uken etter.

Slo ut Bayern Munchen

Liverpool slo onsdag Bayern München 3–1 borte og sørget for at Premier League-klubbene legger beslag på halvparten av kvartfinaleplassene i fredagens trekning.

Merseyside-laget er videre sammen med Tottenham, Manchester City og Manchester United.

Fullt hus på dette stadiet har ikke England hatt siden 2008/09-sesongen.

– Det er bra for engelsk fotball. Det er jo det vi ønsker, sa Liverpools midtbaneveteran James Milner etter den sterke seieren i München.

Manager Jürgen Klopp mener Liverpool nå er tilbake der de hører hjemme; i toppen.

– Vi markerte oss der Liverpool FC skal være, tilbake i det internasjonale landskapet som fotballklubb. Det er viktig for hvor vi ønsker å være, sa Klopp etter kampen onsdag, ifølge Mirror Online.

Han påpekte også hvor stolt han er av klubben sin og at kluibben fortjenner suksess og anerkjennelse.

– Vi er tilbake - det er bra, vi har mye å lære, men vi er tilbake, slo Klopp fast.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Ti år siden

For ti år siden var det en vane at engelske lag dominerte den gjeveste europacupen.

Mellom 2007 og 2009 hadde balløya samtlige fire lag med til minst kvartfinale hver sesong, og i 2008 var tre av fire semifinalister engelske.

Men det siste tiåret har Premier Leagues pengesterke klubber stått i skyggen til spanske La Liga.

Mellom 2012 og 2018 var det aldri mer enn to engelske kvartfinalister, og i både 2013 og 2015 var ikke England engang representert i Champions League-kvartfinalene.

I år er trenden snudd. Tittelforsvarer Real Madrid, som har vunnet turneringen fire av de fem siste sesongene, ble nylig slått ut etter et ydmykende hjemmetap for Ajax.

Spania

Barcelona er Spanias eneste lag som fortsatt henger med. Katalanerne blir selvsagt en trussel for de engelske lagene og er en av de store favorittene til å gå hele veien.

Juventus og Porto er også med videre. Mesterligaen er i år mer åpen enn på svært lenge. Det kan fort bli en uventet vinner etter finalen på Atlético Madrids hjemmebane 1. juni.

Les kommentar: En ny æra for Manchester United