Sport

Champions League koster

FOTBALL: Ronaldo er bare en skygge av seg selv. Nå spør stadig flere: Hvor mye har Champions League-trofeet kostet Real 
Madrid-spillerne?

Hvor er farta? Hvor er de lekre triksene? Hvor er de fartsfylte dribleseriene? Vi så litt til det første da Ronaldo kom seg ned på høyresida og slo et perfekt innlegg som sørget for SilvestreVarelas stupheading og utligningen på overtid mot USA.

Men ellers har vi sett en tilsynelatende interesseløs Ronaldo slentre rundt. Er han sliten? Er han ikke blitt kvitt skaden han pådro seg på tampen av sesongen?

Nå spør stadig flere seg om Real Madrids seier over byrivalen Atletico Madrid i Champions League-finalen har sin pris både fysisk og mentalt.

Ikke bare Ronaldo

For det er ikke bare Ronaldo av Real Madrid-spillerne som har slitt i dette VM. Spania - som har vunnet de tre siste store mesterskapene, to EM-titler og en VM-tittel - er ute av VM. Og da er det kanskje ingen tilfeldighet at spillere som Iker Casillas og Sergio Ramos har prestert langt under sin vanlige standard. Spanias kaptein Casillas var sentral i forsvarsfeil som ble gjort både mot Nederland og mot Chile.

Toppscorer

Ronaldo ble toppscorer i Champions League med sine 17 mål. Han er også toppscorer i de europeiske ligaene sett under ett, sammen med Liverpools Luis Suarez, med 31 mål. Nå endte han sesongen med å være skadet, og spilte for halv maskin på slutten av Champions League. Skaden ser ut til å forfølge ham i VM, for her spiller han ikke engang for halv maskin.

Operasjon?

- Ronaldo trenger hvile, eller kanskje også en operasjon, hevdes det nå.

Det er i alle fall lite sannsynlig at vi får se ham i Portugals siste kamp mot Ghana på torsdag. Nå er det Tyskland og USA som er favoritter til å gå videre fra gruppespillet.

tor.karlsen@dagsavisen.no

Mer fra Dagsavisen