Sport

Centrum Tigers : - Vi skal komme oss til sluttspillet og overraske

De vant NM-gull i 2016 og 2017. Hvor står Oslos sentrumslag foran seriestarten i basket?

Det blir nok ikke noe NM-gull for Centrum Tigers denne sesongen. Gullsesongene fra 2016 og 2017 virker langt unna. Likevel lover de en ting: De skal kjempe med nebb og klør i hver eneste kamp.

– Folk kan forvente et lag som spiller rask basketball. Folk kan forvente et lag med stor L. Folk kan forvente et lag som blør for hverandre. Folk kan forvente et lag som kommer til å overraske mange.

Ordene tilhører lagets nye assistenttrener Jarl Kristian Jespersen, en Centrum-legende som var med på å vinne NM-gullene i 2016 og 2017.

For selv om ingen forventer mye av tigrene fra Vulkan denne sesongen, lover de å bite hardt fra seg.

– Målet vårt er å kunne konkurrere med alle lagene, bite godt ifra oss og ta noen skalper. Vi skal komme oss til sluttspillet og overraske, sier lagkaptein og bestemann Magnus Midtvedt.

Har vært skadet, men er klar

At nevnte Midtvedt blir å se også denne sesongen. Han har vært en kontinuitetsbærer i laget i mange år, og var toneangivende da de vant gullene for tre og fire år siden. Han har slitt en del med skader de siste årene, og fikk god, gammeldags overtenning da han var ute og løp i april.

– Jeg løp på meg en bursitt (slimposebetennelse) i hælen. Den satte meg ut av vanlig trening i to måneder, så til slutt måtte jeg ty til kortisoninjeksjon på Olympiatoppen for å bli kvitt det. Nå trener jeg nesten som normalt igjen. Nå må jeg bare jobbe med å beherske meg så ikke jeg slår det opp på nytt, sier han og ler.

Ut i kvartfinalen

Sist sesong ble det 7.-plass i serien og kvartfinale i sluttspillet mot Bærum. Der ble det exit etter 0-2 i kamper. Kort tid etter ble sesongen stoppet på grunn av et visst virus.

– Jeg hadde det gøy med basket i fjor! Jeg var heldig som fikk spille på lag (endelig) med spillere som Henrik Lange, Marko Lepovic og Samuel Amed Diomande. Vi tok noen kule overraskende seire mot gode lag, men klarte ikke å prestere da det gjaldt som mest i sluttspillet mot Bærum (som vant fortjent), sier en sympatisk lagkaptein.

Det kjennes ut som det er lenge siden de vant sist NM-gull. Da spilte profiler som Aksel Bolin, Torgrim Sommerfeldt, Anders Stien, Miilah Kombat på laget. Alle de er borte nå. Kun to spillere som var med på gullet i 2017 er med nå - Midtvedt og Sander Aslesen. Og da var Aslesen en av de yngste og fikk ikke all verden av spilletid. De andre spiller enten i andre klubber eller har gitt seg.

– Tror du dere kan gjenskape gullsesongene denne sesongen?

– Jeg går aldri på banen for å tape, og ville gitt meg med basket dersom jeg ikke trodde på gull. Jeg er klar over at det begynner å bli noen år siden vi tok to NM-gull på rad. Heldigvis vil det for alltid stå i historiebøkene og jeg rocker fortsatt vinner T-skjortene med god samvittighet!

Får vi se Lundestad?

Det blir også interessant å se om Øivind Lundestad blir med. Han er fortsatt usikker.

– Jeg sitter litt på gjerdet for øyeblikket. Jeg trener litt, men ikke så mye mer enda, sier skarpskytteren fra Kongsberg, som enn så lenge forteller at han ikke skal spille.

Men planen hans var å spille i 1. divisjon for Centrum sitt andrelag, og det er sannelig ikke sikkert at de får grønt lys til å spille. Da blir kanskje lysten for stor for Lundestad, som spilte en viktig rolle for Centrum sist sesong.

Viktig for Centrum er uansett at lillebroren til Magnus (Simon) er tilbake. Han gjorde sakene sine meget godt for Nidaros Jets sist sesong.

– Jeg gleder meg veldig til å endelig få lov til å spille på lag med broren min igjen, ja!

Ingen utenlandske spillere

De ingen importer på laget, som vil si utenlandske spillere – som oftest amerikanske – som har kommet til Norge for å heve nivået på et lag. Derfor var det ganske unaturlig at Centrum vant i 2017. Da Kongsberg Miners vant året etter, var det med Juan Ferrales, Fred Thomas og Brian Voelkel. Alle tre som ble hentet inn fra utlandet for å heve laget.

Sesongen etter vant Kongsberg-laget NM igjen. Da med Ferrales, Petar Kutlesic, Max Richardson og Robert Hubbs III, alle importer fra utlandet. Det har ikke Centrum gjort på mange, mange år.

Aunan og Flaa

På spørsmål om det er noen andre spillere det er verdt å se opp for, svarer Midtvedt:

– Bendik Aunan har dominert 1.div de siste årene og er en underholdende spiller med mange gode pasninger. Johan Flaa har trent godt i USA og er en helt annen spiller nå enn før han dro.

Den samme spilleren trekker Jespersen frem. Flaa var et år på junior college i Santa Rosa, California, men har nå kommet hjem. Også Aunan blir nevnt av assistenttreneren.

– Jeg tror dere blir overrasket over Johan, han har vokst mye på det året i USA. Tillegg tror jeg at Bendik kommer til å overraske mange, med sine gode pasninger og eminente evner til å avslutte rundt kurven. Har selv opplevd han i fjor, hvor jeg coachet mot han, med Oppsal Tigers, da han spilte for Nordberg.

PS. Centrum Tigers åpner borte mot Tromsø Storm søndag 4. oktober.

Serieåpningen i BLNO spilles slik:

LØRDAG:  Asker Aliens – Nidaros Jets 16.00, Bærum – Fyllingen 18.00.

SØNDAG: Tromsø Storm – Centrum Tigers 16.00, Ammerud – Nidaros Jets 17.00, Kongsberg Miners – Fyllingen 17.00, Gimle – Frøya 18.00.

FAKTA

Info om Centrum Tigers (hentet fra basket.no):

Trener: Inge-Aleksander Kristiansen.

Assistenttrener: Jarl Kristian Jespersen (ny).

Spillere INN: Johan Flaa (tilbake fra Santa Rosa Junior College, California), Simon Midtvedt (Nidaros Jets), Bendik Aunan (Nordberg), Herman Nordeide (Skjetten), Lavrans Linnestad (Ås/Follo Bobcats), Fredrik Bratvold (tilbake fra USA), Tarjei Bryn (tilbake fra USA).

Spillere UT: Øivind Lundestad (Centrum 1M?), Henrik Lange (tilbake til Tromsø Storm), Fredrik Trana (Ammerud), Sander Rivø Aslesen og Vegard Tangen til jobb og studier, Samuel Amed Diomande prioriterer jobb og familie, Sebastian Larsen.

SPILLERSTALLEN 2020/21:

Simen Anker-Olsen, Bendik Aunan, Fredrik Bratvold, Tarjei Bryn, Akrem Dagnew, Johan Flaa, Ole Flock Hogstad, Giorgos Kotrotsios, Lavrans Linnestad, Rasmus Linnestad, Magnus Midtvedt, Simon Midtvedt, Herman Nordeide, Sigurd Sandlie, Øyvind Torsetnes.

Mer fra Dagsavisen