Sport

Celtic reddet av Legia-tabbe

MESTERLIGAEN: Ronny Deila og Celtic får en ny sjanse til å komme seg til gruppespillet i mesterligaen.

Celtic tapte sammenlagt 1-6 for Legia Warszawa i den 3. kvalifiseringsrunden, men en administrativ glipp fra Henning Bergs klubb gjorde at skottene ble tildelt plassen i den siste kvalifiseringsrunden.

Berg byttet inn Bartosz Bereszynski mot slutten av returmøtet med Celtic i Edinburgh onsdag, men innbytteren skulle egentlig sone for et rødt kort han pådro seg forrige sesong. Resultatet (2-0 til Legia) ble nullstilt og gjort om til 3-0-seier i favør Ronny Deilas Celtic, som dermed gikk videre til det siste hindret før mesterligaen gruppespill på bortemål med 4-4 sammenlagt. Skottenes mål i 1-4-tapet i Polen ble utslagsgivende.

Det var skotske STV som først meldte om saken. Avgjørelsen ble tatt av UEFAs disiplinærkomité fredag formiddag.

– Vi er sjokkerte. Vi har slått Celtic over to kamper, men fordi en liten teknisk feil er gjort av noen i administrasjonen hos oss, skal det bestemme om vi kan spille Champions League eller ikke. Det blir helt feil. Klubben handlet i god tro, sier Berg til VG.

Regler

– Det er klare regler på dette. Et uavhengig utvalg har behandlet og håndtert det som en vanlig sanksjonssak. Dette er en standardstraff i tråd med regelverket. Et lag skal ha kontroll på spillerne sine. Det er ikke første gang UEFA straffer lag for dette, sier UEFA-styremedlem Karen Espelund til NTB.

Bereszynski fikk rødt kort i europaligaen forrige sesong. Backen ble ilagt tre kampers karantene. Han skulle egentlig ha sonet to av kampene i 2. kvalrunde, men han var ikke registrert til dobbeltoppgjøret mot St. Patrick's. Dermed sonet han ikke deler av karantenen offisielt.

– Klubben førte ham ikke opp på listen som 25. mann mot St. Patrick's fordi han var suspendert. Det var også en situasjon i 2010 der det ungarske laget Debrecen brukte en spiller som ikke var registrert, men hvor de handlet i god tro og fikk en bot..

– Vi skal anke og ta saken hele veien. Dette er ikke de verdier europeisk fotball bør jobbe etter, mener Berg.

Fredagens trekning i Nyon ga Celtic slovenske Maribor som motstander. Slovenerne tok seg videre til den siste kvalifiseringsrunden etter 3-2 sammenlagt over israelske Macabi Tel Aviv.

De regjerende seriemesterne i Slovenia spilte 16-delsfinale i europaligaen forrige sesong. Der ble de utslått av spanske Sevilla, som senere vant turneringen.

– Nå ser vi framover og forbereder oss til å møte Maribor. Vi skal reise dit for å få en oversikt over laget. Vi skal jobbe hardt for å komme oss til neste runde, sa Celtic-sjef Ronny Deila etter trekningen.

– Det er ingenting vi som klubb kan gjøre med den avgjørelsen UEFA har tatt, la han til.

Tøft for FCK

Ståle Solbakken og hans FC København tok seg videre til den siste kvalifiseringsrunden etter 2-0 sammenlagt over ukrainske Dnipro. Danskene er kanskje det nordiske laget med størst mulighet for å hevde seg i Europa denne sesongen, men de får det ikke lett.

Fredagens trekning ga FCK Leverkusen som motstander. Den første kampen spilles i Danmark om halvannen uke.

Leverkusen gjorde en god sesong i fjor. De endte på 4.-plass i Bundesligaen og kom seg helt til åttedelsfinalen i mesterligaen. Der ble det stopp mot Paris Saint-Germain etter 1-6 sammenlagt.

Glad for borteåpning

For Åge Hareide og hans Malmö blir østerrikske Salzburg motstander i den 4. kvalifiseringsrunden. Den første kampen skal spilles i Østerrike.

– Jeg hadde analysert Salzburg som det tøffeste laget. De er gode framover, har bra individuelle ferdigheter og gode erfaringer med spill i Europa, sier Hareide til Expressen.

– Vi er veldig, veldig glade for å begynne på bortebane. De andre lagene hadde heller ikke vært lette og de ville gitt oss andre problemer. Nå møter vi i det minste et lag vi kjenner godt, sier Malmö-sjefen.

Mer fra Dagsavisen