Casper Ruud utslått av Australian Open etter maratondrama

Casper Ruud er utslått av Australian Open etter å ha tapt 2-3 i sett mot Jegor Gerasimov.

Casper Ruud klarte ikke innfri favorittstempelet han hadde mot Gerasimov i første runde av Australian Open. Etter fem sett og 3,5 timers spill var det klart at det ble en tidlig og skuffende exit fra årets første Grand Slam-turnering.

Nordmannen tapte de to første settene, utlignet til 2-2, men klarte ikke fullføre snuoperasjonen. Det ble til slutt 2-3-tap mot Gerasimov, etter en høydramatisk oppgjør i Melbourne.

Hviterusserens server samt smårufsete spill fra Ruud gjør at årets første Grand Slam-turneringen endte med en skuffende tidlig exit etter 3-6, 6-7, 6-1, 6-4, 6-7.

Mange feil

Før turneringen startet uttalte Ruud at han måtte finne en måte å nøytralisere Gerasimovs serve. Det var han ikke i nærheten av i starten av kampen.

Hviterusseren vant det første settet 6-3 etter knallgode server og svakt spill fra sin norske motstander. Snarøya-spilleren gjorde hele ti upressede feil i første sett, og da blir det vanskelig å slå en topp 100-spiller.

Gerasimov er ranket som nummer 98 i verden, Ruud nummer 48.

Det andre settet ble langt jevnere og til slutt meget spennende. Hviterusseren fortsatte sitt solide servespill, men denne gangen var nordmannen mer på høyden. Ruud hadde i tillegg en settball han ikke tok vare på, og dermed måtte settet avgjøres i tiebreak. Her vant hviterusseren til slutt 7-6.

Dermed måtte Ruud vinne de tre neste settene for å ta seg videre i turneringen. Det klarte Ruud bare nesten.

Superkrefter

I tredje sett så det ut som kreftene til Gerasimov begynte å ta slutt. Da våknet nordmannen, hentet fram superkreftene og feide motstanderen av banen. Casper Ruud vant tredje sett 6-1.

I det fjerde settet fikk nordmannen en drømmestart da han brøt Gerasimovs serve på første forsøk. Deretter kontrollerte Ruud settet inn til 6-4 og sørget for en dramatisk avslutning på kampen.

Dermed måtte kampen avgjøres i et femte og siste sett. Her fulgte spillerne hverandre som skygger til 6-6 og kampen måtte avgjøres på tiebreak. Her klarte ikke Ruud fullføre comebacket og tapte 6-10.

En halv million

Et lite plaster på såret er det kanskje at Ruud får med seg 550.000 kroner på kontoen for innsatsen.

Den norske tennisprofilen var for første gang i karrieren inne blant de 50 beste på ATP-rankingen i forrige uke. Da lå han på 46.-plass. Denne uken er han som nevnt å finne på 48.-plass.

Dermed er det Jegor Gerasimov som skal møte Alexander Zverev i andre runde av Australian Open. Tyskeren er ranket som nummer sju i verden. Zverev slo i sin kamp ut 76.-rankede Marco Cecchinato.