Sport

Casper Ruud sjokkerte Jordan Thompson fra start

Klar for 2. runde i Roland-Garros-turneringen i tennis

Av Adrian Richvoldsen

Casper Ruud sjokkerte australske Jordan Thompson fra start og leverte til tider strålende tennis på veien mot 2. runde i Roland-Garros-turneringen mandag.

Ruud vant kampen mot Thompson 6-1, 6-4, 2-6, 4-6, 6-3.

Den norske 19-åringen åpnet forrykende mot Thompson, som fra aller første ball hadde store problemer med å henge med på spillet den unge nordmannen la opp til.

Thompson tok en etterlengtet settseier i det tredje settet og fortsatte i samme spor i det påfølgende settet.

Dermed gikk det til et femte og avgjørende sett, men da Ruud brøt Thompsons servegame til 4-2 så han seg aldri tilbake og servet kampen hjem.

– Han fightet bra tilbake. Jeg ble litt sliten etter de to første settene, men klarte å få tilbake litt krefter i det avgjørende settet, sa Ruud til Eurosport etter kampen.

Nå venter en knalltøff utfordring i annen runde mot Albert Ramos-Viñolas. Den 31.-seedede spanjolen trengte kun tre sett på å slå kasakhstanske Mikhail Kukusjkin.

Brøt tidlig

Ruud brøt Thompsons serve i kampens første game og fortsatte på samme måte i et åpningssett som ble den reneste overkjøringen. Tre ganger brøt nordmannen Thompsons serve på veien mot settseier 6-1.

Ruud brukte kun 25 minutter på å vinne karrierens aller første sett i hovedrunden i Paris.

Australske Thompson traff på under 20 prosent av førsteservene sine og var tydelig rådvill. Langt mer treffsikker var hans norske motspiller i innledningen.

Etter den norske drømmestarten fikk Ruud stifte bekjentskap med en mer offensiv og innbitt Thompson i innledningen av andre sett. 24-åringen fra Sydney brøt tidlig Ruuds serve til 2-1-ledelse og syntes å ha ristet av seg åpningssjokket.

Reiste seg

Nordmannen viste imidlertid voldsom mental styrke ved å bryte direkte tilbake med et blant game, og tok deretter to nye strake game til 4-2-ledelse. Da svarte en frustrert Thompson med å gi sin egen racketen et brutalt møte med den røde Roland-Garros-grusen.

Australieren løftet seg så på ny og utlignet til 4-4, og plutselig sto settet igjen og vippet. Da hentet imidlertid Ruud igjen fram en solid håndfull gode baller og tok hjem settet 6-4.

Da syntes mye av jobben å være gjort for 19-åringen, men kanskje snek nettopp den tanken seg inn i hodet på Ruud. Det første gamet i tredje sett brøt Thompson blankt, og deretter doblet australieren til 2-0 i egen serve.

Vendepunktet

Ruud spilte seg til en breakball i game nummer to, men maktet ikke utnytte den.

I stedet tok Thompson to nye game til 4-0-ledelse og festet et jerngrep på tredje sett.

Australieren hentet til slutt hjem det tredje settet 6-2, før han brøt Ruud til 2-3 i det fjerde settet og servet fram et femte og avgjørende sett.

Der viste Ruud rå mental styrke etter en svak periode, og servebruddet til 3-2 ble et vendepunkt som gjorde at han kunne serve hjem settet 6-3.

Tidligere mandag ble det klart at Ruud klatrer ett steg til 157.-plass på denne ukens verdensranking. Australske Thompson er der nummer 91 etter et fall på seks plasser.

Spanske Rafael Nadal er tilbake på verdenstoppen sist uke etter seieren i Roma Masters. (NTB)

Mer fra Dagsavisen