Casper Ruud rett ut av US Open

Casper Ruud kom til kort mot den hardtslående tyskeren Jan-Lennard Struff i 1. runde av US Open. Kampen endte 4-6, 4-6, 2-6 tirsdag kveld.

Av Stian Grythaugen

Etterpå var det naturlig nok skuffelse, men også realisme, å spore i Ruud-leiren.

– Dommen er at Struff var den beste spilleren her. Han var høyere rangert, og det visste vi på forhånd. Casper ble periodevis servet av banen. Han tapte for en bedre spiller, sa pappa og trener Christian Ruud til Eurosport.

Han ville ikke skylde på marginer imot.

– Struff var best i dag og fortjente å vinne. Vi får lære av dette, sa han.

Casper Ruud slapp å spille kvalifisering til sesongens siste Grand Slam-turnering, men fikk til gjengjeld meget tøff motstand i 1. runde. Struff er rangert som nummer 35 i verden, mens Ruud er å finne 19 plasser lenger ned på lista.

Tyskeren ladet servekanonen allerede fra start i tirsdagens kamp og la raskt press på Ruud. Nordmannen kjempet likevel i land sine to første servegame, men i det tredje ble han brutt. Det ga Struff overtaket han trengte til å ta hjem den første settet med 6-4.

Ruud var riktignok uhyre nær ved å bryte tilbake i Struffs fjerde servegame, men breakballen alle trodde tyskeren hadde slått ut, viste seg å være på linjen med minste mulige margin etter at videoteknologien ble koblet inn.

Øreproblemer

Underveis i åpningssettet ba også nordmannen om medisinsk tilsyn flere ganger. 20-åringen pekte mot sitt venstre øre og hadde tydeligvis problemer med det.

I pausen mellom de to første settene bekreftet sportssjefen i Norges Tennisforbund, Øivind Sørvald, at Ruud skal ha klaget over å ha hatt en «dott» i øret som distraherte ham.

I sett nummer to var Struff igjen offensiv fra start og var nær et servebrudd i det første gamet. Der reddet Ruud seg til slutt inn, men i nordmannens andre servegame kom bruddet. Igjen kjempet Ruud godt, men måtte se Struff hamre inn breakball nummer seks.

Som i første sett skulle den hardtslående tyskerens servebrudd bli vrient å utligne. Ruuds måtte tåle at også andre sett endte med 4-6-tap.

Tapte også sist

Sett nummer tre ble en kopi av de første med et tidlig servebrudd for Struff, og deretter var det egentlig litt klasseforskjell de to spillerne imellom. Ruud så resignert ut etter at Struff gikk opp til 4-1, og til slutt tok tyskeren hjem settseieren med 6–2. 

Ruud tapte også for tyskeren da de møttes i Monte Carlo Masters i 2017. Den gang gikk også Struff seirende ut i strake sett.

Den norske tennisprofilen ladet opp til tirsdagens kamp med å spille en kort treningskamp mot superstjernen Rafael Nadal. Det ga inspirasjon, men holdt ikke til å slå Struff.

Ruud har bak seg et innholdsrikt år. Han har klatret kraftig på verdensrankingen, og tirsdagens kamp var nummer 59 i 2019 for tennisprofilen. 1. rundetapet i New York vil trolig føre til at Ruud rykker noen plasser ned på rankingen når den oppdateres kommende mandag.