Sport

Casper Ruud møter Roger Federer i tredje runde i French Open

Ruud-seier i Roland-Garros. Dermed venter superstjernen Roger Federer i tredje runde.

Seieren onsdag gjør at Ruud allerede er sikret premiepenger på 1.445.000 kroner etter dagene i Paris. Det aller, aller meste kommer fra single.

Federer slo ut Oscar Otte med 3-0 i sin kamp onsdag. Nå står Ruud overfor sin karrieres store høydepunkt. Ruud-Federer-oppgjøret spilles trolig fredag.

– Det var veldig gøy. Jeg kom litt dårlig ut i tredje sett. Det er helt klart mitt største øyeblikk i karrieren. Det har jo vært en drøm å møte en spiller som Federer. Jeg har sett på kamper med ham i 13-14 år, sa Casper Ruud til Eurosport.

– Jeg er selvfølgelig utrolig stolt og glad, sa pappa og trener Christian Ruud til samme kanal.

Nordmannen tok første sett 6-4 uten at han var særlig presset på veien. Ruud holdt sin serve kontrollert. Det gjorde han også i sett to som endte 7-5. Ruud hadde sju break-sjanser før han lyktes mot den bedre seedede italieneren.

Kontroll

Berrettini brøt så Ruuds serve direkte i det tredje settet. Nordmannen trengte ikke lange tiden på å slå tilbake i kampen. Han sikret seg det siste settet med 6-3. Ruud var aldri truet i kampen på den røde grusen. Han hadde initiativet fra start til mål.

Berrettini ligger som 31.-mann på verdensrankingen der Ruud innehar 63.-plassen. Roland-Garros-turneringen er allerede en sportslig fulltreffer for den unge nordmannen.

På tribunen satt familien hans og så at Ruud spilte seg inn på radaren hos virkelig tenniseksperter. En tredjerundeplass i Roland-Garros gir ham ganske sikkert også et lite byks på neste verdensranking.

Der var faren hans oppe på 39.-plassen som best på 1990-tallet.

Ruud er også klar for andre runde i double. Der spiller han sammen med serberen Miomir Kecmanovic.

Federer

Ruud står overfor en massiv oppgave i tredje runde av den tradisjonsrike grusturneringen i Paris. På motsatt side av nettet står Federer som har toppet verdensrankingen hele 310 uker i løpet av karrieren. Det er lenger enn noen annen.

Pokalsamlingen til 37-åringen er av det imponerende slaget. 20 Grand Slam-titler har det så langt blitt, noe som er flest blant mannlige utøvere.

Resultatene gjør at sveitseren kan smile hele veien til banken. Svimlende 1,08 milliarder norske kroner har Federer sikret seg i premiepenger, og summen blir stadig større. (NTB)

Fakta om tennisspilleren Casper Ruud:

* Navn: Casper Ruud

* Født: 22. des. 1998 (20 år)

* Klubb: Snarøya Tennisklubb

* Verdensranking: 63.-plass

* Aktuell: Klar for tredje runde i Roland-Garros og møter der Roger Federer

Mer fra Dagsavisen