Casper Ruud endelig på hjemmebane

Casper Ruud er krystallklar på at det betyr noe spesielt å spille Davis Cup på hjemmebane. Tennisprofilen er sjeldent tent foran kampene sombegynner i Oslo fredag.

Av Stian Grythaugen

Norge møter Georgia i tennissirkusets mest prestisjetunge internasjonale lagturnering denne uken. Fredag innledes duellen med singlekamper i Oslo. Casper Ruud fronter naturligvis det norske gate, som videre består av Viktor Durasovic, Lukas Lilleengen, Andreja Petrovic og Herman Hoeyeraal.

Det hører med til sjeldenhetene at Norges klart største tennisprofil viser seg fram for hjemmepublikummet sitt. Ruud innrømmer at det forplikter.

– Det er spennende, og det kribler litt i magen. Jeg er klar og spent. Dette er den ene helgen jeg spiller på hjemmebane hele året, så det er nå det virkelig gjelder, sier han til NTB foran Davis Cup-oppgjøret mot Georgia.

Føler seg klar

Skulle det bli seier er Norge sikret opprykk fra nivå to til nivå én i David Cup. Nivå én er nest øverste nivå i tennissportens viktigste lagturnering.

– Vi skal selvfølgelig gå for seier, og jeg tror både jeg og Viktor er klar for tøffe og gode kamper. Jeg føler jeg har spilt bra på trening de siste dagene, og jeg har trent litt på grusbanen her på Njård. Jeg føler meg så klar som jeg kan få blitt, sier Ruud.

Den som måtte tenke at 20-åringen ikke legger all verden i helgens kamper, må tro om igjen.

– Dere kommer til å se en klarere Casper Ruud enn på lenge akkurat i helgen, lyder meldingen fra Ruud.

Mangler stjerne

Norges vei til seier blir for øvrig noe enklere ved at Georgias klart beste spiller Nikoloz Basilashvili ikke er med til Oslo. Han er i øyeblikket rangert som nummer 17 i verden.

Casper Ruud er til sammenligning rangert som nummer 60 på denne ukens ranking, mens Vikor Durasovic er å finne på 323.-plass.