Sport

Carvalho må melde forfall på Lerkendal

Midt under VM skal Rosenborg og Vålerenga i serieduell. Felipe Carvalho er ute av laget på grunn av en smell i hofta.

VALLE (Dagsavisen): Vålerengas kraftige midtstopper gledet seg stort til å spille sin aller første kamp på Lerkendal søndag kveld. Men den kampen mister han. På grunn av en smell i hofta han fikk i cupkampen mot Tromsø, som ikke er leget, må han vike plassen mot Rosenborg. Han erstattes av portugisiske Joao Meira som spiller sin første seriekamp fra start.

Bendtner starter

For Carvalho er forfallet kjedelig. Han gledet seg til møtet med Nicklas Bendtner, som starter som Rsenborgs midtspiss.

– Bendtner har vært strålende på trening denne uka, sier RBK-trener Kåre Ingebtigtsen til Eurosport få minutter før kampstart.

Nå nyter Carvalho også fotball-VM etter å ha fulgt hjemlandet Uruguays to seire i VM.

Mandag spiller Uruguay gruppefinale mot Russland der begge lag er sikret avansement. Men bør landet bli nummer en eller to i sin gruppe?

Kvelden før har Carvalho full fokus på Vålerengas kamp for tre poeng på Lerkendal.

– Jeg har aldri spilt der, men vet jo hvilken status Rosenborg har i Norge. Jeg har stor respekt for dem, men på banen er vi likeverdige, sier Felipe Carvalho til Dagsavisen etter fredagens trening på Valle. Da var det ikke avklart at han ikke kunne spille. Han ble klarert til troppen som skulle nordover.

Kunne velge land

Carvalho er født og oppvokst i grensebyen Rivera mellom Brasil og Uruguay, men selv om han hadde to statsborgerskap lenge, er det Uruguay som nå er landet og laget hans.

– Målet mitt er å være i VM-troppen om fire år. Neste VM vil jeg spille!, er "Mr. Boof" usedvanlig klar på.

Atletico-duo

Men han vet hvor tøff konkurransen er. I dag er det midtstopperne til Atlético Madrid, Jose Gimenez og Diego Godin som utgjør Uruguays midtforsvar.

– Jeg er stolt over det landet har prestert til nå, sier han.

– Samtidig er det et helt åpent VM. Mange lag har imponert mens de antatt beste har hatt trøbbel. Uruguay har også mye å gå på, mener den

Hvem som blir motstander i åttedelsfinale må han vente litt for å få vite. Han synes VM har vært festlig til nå med mange overraskelser. Dem er det mange av i norsk fotball også.

I medaljekamp

Alle som klan lese en tabell skjønner at søndagens kamp er viktig.

– Rosenborg har presset på seg og må vinne for å henge med i gullkampen. Det skal vi utnytte, sier Ronny Deila til Dagsavisen.

RBK har hatt en ukes ferie, mens VIF kun har hatt få dager.

– Vi har opprettholdt nivået på trening denne uka, sier Felipe Carvalho.

Etter cupseieren over Tromsø på straffespark for en drøy uke siden, fikk spillerne noen få dager fri før treningene ble gjenopptatt.

Hvis Vålerenga vinner på Lerkendal passerer de Rosenborg på tabellen. I Rosenborg har det vært uro etter at de tapte 1-2 for Tromsø for snart to uker siden.

Da fikk spillerne en ukes ferie for å tømme hode og lade batteriene. Det kan slå begge veier når et presset Rosenborg må ha en god prestasjon igjen.

I VIFs lag er det ingen endringer utover midtstopperplass. Magnus Grødem får tillit fra start igjen, Bård Finne velges på kant og Sam Johnson er midtspiss.

Mer fra Dagsavisen