Cardiff-spiss om bord på savnet fly

Cardiffs rekordkjøp Emiliano Sala fryktes omkommet etter at et småfly forsvant over Den engelske kanal mandag kveld.

Sala var en av to personer om bord, opplyser franske luftfartsmyndigheter.

28-åringen skrev så sent som lørdag under for den walisiske Premier League-klubben Cardiff. Han ble kjøpt fra franske Nantes for 17 millioner euro, som tilsvarer 166 millioner kroner.

Argentineren var mandag på vei fra Nantes til Cardiff i et fly av typen Piper Malibu, men det forsvant fra radaren 20 kilometer nord for Guernsey. Den britiske kanaløya ligger rett utenfor Frankrikes kyst.

– Jeg anser det som lite trolig at noen har overlevd, og det tror jeg også kystvakten tenker. Vi vet rett og slett ikke hvordan flyet forsvant. Det var ingen radiokommunikasjon, sier John Fitzgerald i Channel Islands Airsearch til AP.

Stoppet søket

Helikoptre fra både den britiske og franske kystvakten hjalp til i et letearbeid som varte i flere timer natt til tirsdag, men uten å gjøre funn.

«Søket ble stoppet klokken 02.00 på grunn av sterk vind, vanskelige sjøforhold og redusert sikt», står det i en pressemelding fra politiet på Guernsey.

Cardiff har uttalt at klubben venter på å få klarhet i hva som har skjedd.

– Vi er veldig bekymret over å høre de siste nyhetene om at et fly i natt forsvant over Den engelske kanal. Vi venter på en bekreftelse før vi sier noen mer. Akkurat nå er vi svært bekymret for Emiliano Salas sikkerhet, sier Cardiff styreleder Mehmet Dalman.

Målteft

Sala sto med tolv mål for Nantes i Ligue 1 denne sesongen. I helgen signerte han en kontrakt med Cardiff på tre og et halvt år.

– Jeg er veldig glad for å være her. Det er en stor fornøyelse, og jeg kan ikke vente med å komme i gang med treningen og møte mine nye lagkamerater. Det er spesielt for meg å være klubbens rekordsignering, sa Sala da overgangen ble kjent.

Cardiff rykket opp til Premier League foran inneværende sesong. Waliserne ligger tredje sist på tabellen og kjemper en desperat kamp om å berge elitestatusen.

(NTB)