Slik kan den nye skøytehallen på Valle Hovin bli. Til høyre det nye stadionet til Vålerenga. ILLUSTRASJON: LINK ARKITEKTUR

Byrådet gir åtte millioner til skøytehall på Valle Hovin

Byrådet har satt av åtte millioner kroner til prosjektering av ny skøytehall på Valle Hovin.

Da OL-planen for Oslo gikk i vasken, ble også planene om en skøytehall skrinlagt. Nå er planene tatt fram igjen, og i revidert Oslobudsjett ble det omdisponert åtte millioner kroner til prosjektet.

Ligget stille

Planene om en skøytehall på Valle Hovin har ligget stille siden det ikke ble noe OL i 2022.
– Målet med dette er å finne ut hvordan en slik hall vil bli, og hva det vil koste. Dette er ikke penger til selve hallen, sier byråd for kultur-, idrett og frivillighet, Rina Mariann Hansen (Ap) til Dagsavisen.

- Dette er et skritt videre, men vi er opptatt av å ikke gi noen urealistiske forhåpninger, sier byråden.

Også KID (Kultur- og idrettsbygg), som har prosjektansvaret, gledre seg til å ta fatt på arbeidet.
– Dette er veldig morsomt, og vi gleder oss til å ta fatt på dette arbeidet. Vi har kommet med en konseptutvalgsutredning, og reguleringsplanen er klar. Noe som sparer oss for tid og ressurser, sier direktør Eli Grimsby i Kultur- og idrettsbygg i Oslo kommune til Dagsavisen.
En OL-hall hadde en kostnadsramme på 845 millioner kroner.

Samme sted

– Det blir en annen type hall vi vil bygge nå. Vi må se på størrelse og innhold, sier Grimsby.
– Hallen vil ligge på samme området som Valle Hovin ligger i dag. Det vi må se på er hvordan den skal plasseres i forhold til det nye fotballstadionet til Vålerenga. Men det er plass til begge deler, sier Grimsby.