Sport

– Bygget samhold og løp spurter på Kypros

Vålerenga har fullført treningsleir på Kypros. – Viktig å bygge samhold, sier vikartrener Haakon Lunov.

Etter å ha hatt regn og «norsk vær» de første døgnene fikk laget en smak av sommer.

Natt til fredag er det opp klokka 02.30 for å starte hjemreisen.

Internkamp

Lørdag spilles årets første treningskamp mot Mjøndalen på Consto Arena, der laget avsluttet seriespillet med 0–1 tap for to måneder siden.

– Vi forbereder oss som om det skulle være en seriekamp. Vi hadde en kort internkamp (11 mot 11) på onsdag, og spillerne leverer, sier Haakon Lunov til Dagsavisen.

VIF er i en spesiell situasjon. Verken spillere eller trenere vet hvem som skal lede laget når sesongen begynner. Sportssjef Jørgen Ingebrigtsen var ikke med til Kypros fordi trenerjakten er intens.

– Derfor var denne turen viktig med hensyn til det interne miljøet. Vi har hatt det moro sammen og bygget samhold. Samtidig viser tester at spillerne er fit.

Spurttesting

– Hvordan?

– For første gang siden jeg og Ronny Deila kom til klubben har vi hatt en ren løpeøkt med tester. Det handlet om å spurte i over 20 km i timen. Vi holdt 2000 meter i snitt på disse spurttestene, og det er solid, forteller Lunov.

MIF solgte spiss

Fredag setter han og assistenttrener Johannes Moesgaard sammen årets første kamptropp. Noen av spillerne var ikke med til Kypros på grunn av skader, blant dem Adam Larsen Kwarasey, Markus Nakkim og Erik Israelsson. Fire spillere fra rekruttlaget utfylte troppen på 26 spillere.

Mjøndalen har allerede spilt en treningskamp der de slo Raufoss 2–1 etter scoringer av Tonny Brochmann og prøvespiller Magnus Bækken. Nå er spissen Jacob Bergström solgt til Mjällby, som rykket opp i Allsvenskan. Trener Vegard Hansen vil benytte pengene de fikk for ham å hente en ny spiss.

Avspark på lørdag er klokka 16.00.

Mer fra Dagsavisen