Bundesligaen avgjør selv når den starter opp

Den tyske regjeringen har gitt tillatelse til at tysk Bundesliga kan gjenoppta kampaktiviteten tidligst 15. mai.

Statsminister Angela Merkel bekreftet opplysningene på en pressekonferanse onsdag. Tidligere på dagen hadde regjeringssjefen hatt et møte med lederne for de 16 tyske delstatene.

Ifølge tyske medier skal Bundesliga ha muligheten til å velge mellom 15. og 22. mai for restart av ligaen. Myndighetene lar det være opp til den tyske ligaen å velge dato for oppstart. Alle trodde at det ville skje under torsdagens medlemsmøte for klubbene i 1. og 2. Bundesliga, men onsdag kveld meldte Bild at ligaen styre har fattet avgjørelsen om spill allerede helgen 15.-17. mai og har informert de 36 klubbene i et rundskriv.

Klubbene må gjennom en karantene før de kan spille kamp, men meldinger om at karantenen skulle være av to ukers varighet viste seg ikke å holde stikk. Samtidig er det helt klart at kampene blir spilt for tomme tribuner. Om det blir start helgen 15.-17. mai, starter ligaen igjen samme helg som den egentlig skulle vært avsluttet.

Les også: Wembley kan bli Premier League-arena igjen

Flere klubber på konkursens rand

Fotballen i Tyskland har jobbet på spreng for å legge forholdene til rette for å kunne gjenoppta kampaktiviteten i midten av mai. Målet er å «begrense de økonomiske skadevirkningene» i klubbene.

Den tyske ligaforeningen (DFL) og Det tyske fotballforbundet (DFB) har utarbeidet en detaljert manual for hvordan klubbene skal opptre under strenge smittevernsregler når kampene starter opp igjen.

Ifølge tyske medier skal et titalls klubber i tysk toppfotball være på konkursens rand etter to måneders kamppause. TV-inntekter fra de gjenstående kampene vil bøte noe på den situasjonen.

Tysk Bundesliga blir den første store ligaen som gjenopptas etter viruskrisen.

Les også: Fotballfolket sitrer før Rajas oppdatering: – Vi har et stort håp

Frykter kontraktskomplikasjoner

I Erling Braut Haalands klubb Borussia Dortmund håper man på oppstart allerede i midten av måneden. Dersom man som ventet starter med den første runden som ble utsatt, vil klubben gå rett på lokaloppgjør mot Schalke.

– Mitt store ønske er 16. mai, hvilket vil sette oss i en situasjon som gjør det mulig å fullføre sesongen før 30. juni. Det må vi klare, ellers må vi forhandle nye kontrakter, sa administrerende direktør Hans-Joachim Watzke til TV-kanalen RTL før onsdagens pressekonferanse.

Mange spillere har kontrakter som går ut 30. juni. Dersom fotballsesongen strekkes utover den datoen, må det etter alle solemerker inngås separate avtaler rundt dette.

Les også: Ødegaard tilbake for virustest – 53 dager borte fra treningsanlegget