Buchers liveblogg: Kristiansund – Vålerenga

Ukas andre serierunde i Eliteserien står for tur. Vålerenga møter Kristiansund i Nordmøre, og Dagsavisen følger kampen live!

NYESTE OPPDATERINGER KOMMER ØVERST PÅ SIDA

SLUTTRESULTAT: 0-0

Få med deg denne etter kampslutt: Vålerenga målløse for første gang i år

SLUTT: Jaja. Det endte som det starta. 0-0. Kunne like gjerne vært omvendt, som dem sier. Forøvrig Vålerengas første kamp for sesongen uten nettkjenning. Dette blei jo en tøff match, men vi burde ha satt noen av sjansene våre! Hadde som kjent flere gode muligheter til å avgjøre kampen, men det blei en ny uavgjort kamp for Vål´enga.

90. min: Stokke faller over en KBK-spiller, og får frispark imot.

90. min: Blir ikke noe ut av det, men vi får en ny mulighet. Aron Dønnum skaffer frispark i enda bedre posisjon fra sida!

90. min: Enga får muligheten til å sende opp mye folk i sluttminutta! Frispark.

90. min: Så går Bjørdal ut, og Horn Myhre kommer inn! Flytter vel Oldrup Jensen ned som stopper, regner jeg med.

90. min: Vår kaptein for kvelden, Johan Lædre Bjørdal, ser ut til å ha vondt på overtid. Får medisinsk behandling, og må dermed ut av banen. Det er han ikke helt eng i, og får dermed gult kort for å bruke for lang tid ut av banen.

90. min: Fem minutter legges til.

90. min: Ivan Näsberg med en nydelig sklitakling, når det ser ut som Pellegrino er aleine med keeper!

90. min: Få inn en liten goal på slutten her a, Vål´enga!

88. min: Kristiansund med et lite trøkk to minutter før slutt.

86. min: Det har egentlig vært et overraskende friskt Vålerenga-lag utpå der i dag, men ser ut som spellerne er slitne nå.

84. min: Vål´enga gjør et nytt bytte. Unge Odin Thiago Holm kommer inn for Herolind Shala. Spennende!

81. min: Det nørmer seg slutten nå. Ender det 0-0? Sitter med en følelse av en avgjørende scoring, men til hvilket lag?

80. min: Så får KBKs Amin Askar en eventyrlig mulighet fra 6-7 meter. Får et dårlig treff, og ballen går langt over!

76. min: Osame får gult kort, men ingen skjønner hvorfor. Ikke jeg heller.

75. min: Adekugbe får frispark i eget felt.

74. min: Frispark til Kristiansund i god posisjon. Skal slåes inn i feltet.

72. min: Fantastisk innlegg fra Dønnum på høyre. Finner innbytteren Stokke, men vår stokkegutt får ikke noe ordentlig godt treff med huet.

70. min: Nå er det høy intensitet i kampen, og hjemmelaget er mer med igjen etter litt Enga-dominans.

69. min: Pellegrino skyter faktisk fra nesten død vinkel, men Klaesson er med på notene.

68. min: Dønnum får gult kort når han feller KBKs venstreback. Hjemmelaget får frispark i skummel posisjon.

66. min: Oi da, Klaesson! Vår keeper er veldig langt ute på en KBK-ball i bakrom, ser egentlig ut som om Bjørdal har grei kontroll, men Klaesson er skummelt nære å kløne det til for oss. Endte heldigvis godt!

66. min: Mattí flyttes ned som indreløper, Stokke som spiss.

65. min: Sahraoui skal også inn! Lekven og Finne går ut, inn kommer Stokke og Sahraoui!

61. min: God mulighet for Kastrati og KBK. Får ikke et godt treff, heldigvis.

61. min: Benjamin Stokke skal inn for oss! Klar for å senke gamleklubben.

59. min: Ingen tvil: Vålerenga klart best så langt i andreomgang! Handler jo bare om å sette den første goalen, da.

56. min: Er det mulig, Aron? Dønnum får ballen ned innenfor 5-meter´n, men bommer på ballen i skuddøyeblikket! Enda en corner nå!

55. min: Kjempemulighet for Lekven! Bård Finne slår inn fra dødlinja, men skuddet fra Lekven blokkeres! Corner nå!

53. min: Vålerenga fortsetter der de slapp. Vi er ett lite hakk over KBK i andreomgang, som i første.

52. min: Vi kommer på en liten overgang, og ballen ender til slutt hos Shala. Herolind prøver seg fra distanse, men skuddet går til side for mål.

51. min: Borch har kanskje vært vår aller beste speller i dag. Nå prøver han et nytt skudd utafor 16-meter´n som forøvrig går et stykke over. Men han har vært meget frisk i kveld!

50. min: Spent på hvilke bytter som gjøres i løpet av omgangen. Kanskje Osame Sahraoui kan komme inn og heve laget, slik han gjorde mot Haugesund sist?

48. min: Frispark imot Vål´enga inni feltet.

48. min: Borch skaffer oss ny corner, fra samma sida! Shala skal slå igjen.

46. min: KBK med avspark, og vi er i gang med andreomgang!

PAUSE: Ja, 0-0 til pause. Vi burde vel strengt tatt faktisk leda 1-0 her, men dommeren så ett eller annet jeg ikke så som gjorde at han annullerte. Synes det har vært en helt OK omgang, men må opp noen hakk for å ta ledelsen. Hvis ikke kommer vi til å bli straffa! Garantert.
Bare så det er sagt, så er jeg ikke den eneste som undra over det annullerte målet:

45. min: Så er KBK faktisk meget nær 1-0, like før slutt! Heldigvis bommer han Pellegrino.

45. min: Ett minutt legges til.

44. min: Farlig den! KBKs keeper Mbaye har feilberegna mange baller i førsteomgang. Nå er han nær å rote det til for seg sjæl og hjemmelaget.

43. min: Ny corner da! Fra samme side. Kom igjen, Shala!

40. min: Så får vel KBK sin aller første sjanse i kampen? Hopmark skyter, men Klaesson redder godt!

38. min: Svakere corner av Shala denne gangen, KBK får klarert.

37. min: Shala slår, og KBKs keeper slår til corner.

36. min: Borch skaffer frispark i meget gunstig situasjon!

35. min: Samme mann kommer alene med Klaesson, men er i offside igjen.

33. min: Kristiansunds Flamur Kastrati prøver seg på et brassespark, men er for det første i offside, samtidig som at skuddet går langt utafor mål.

32. min: KBK ligger veldig lavt nå. Ser vanskelig ut å skape de store sjansene under etablert angrep for øyeblikket

28. min: Dønnum har heva seg, og skaper noen farligheter fra høyre nå.

25. min: Herlig legg av Borch, og finner nesten Shala på bakerste stolpe! Han havner i en liten "fight" med KBK-forsvareren, og ender med å dytte han med begge henda! Slipper faktisk unna det gule kortet, selv om det skal sies at Kristiansund-spilleren falt lett.

23. min: Nå gjelder det å sette sjansene, Vål´enga! Kan jo skje at KBK plutselig kommer på en liten luftetur i boksen vår og setter sin første mulighet!

19. min: Og så tar Vålerenga ledelsen! Neida. Hvordan kan man annullere det der?
Shala slår vår første corner i kampen, og holder på å skru corner´n rett i mål. Kula går i tverra, og havner til slutt hos Mattí. Han har åpen kasse, og setter´n. Så blir det avblåst for angrep på keeper (?), men det ser ikke ut som om noen hindrer KBKs sisteskanse til noe som helst der, altså!

18. min: To gode Enga-muligheter på rappen! Begge skudd fra distanse. Først Borch, så Finne. Nærmer oss nå!

17. min: Vålerenga mønstrer et herlig angrep fra egen banehalvdel. Det ender med et nedlegg fra Mattí, men Kristiansund header tilbake til egen keeper.

15. min: Aron Dønnum har dessverre starta denna matchen ganske dårlig, ass.

14. min: Lekven blir finta og feller KBKs Sørli. Slipper gult kort, heldigvis. Vål´enga har jo som kjent litt for mange gule kort i år!

12. min: Enga kombinerer fint på høyresida, og Bård Finne får muligheten til å slå innlegg. Litt misforståelser med bevegelsene foran mål, men begynner å nærme oss noe nå!

11. min: Dønnum feilberegner en høy ball og kommer inn i duellen med stumpen i ansiktet på KBK-spellern. Frispark til hjemmelaget.

9. min: Virker som om det er litt mer fart og futt i beina i kveld enn i Haugesund-kampen på onsdag. Det er bra!

8. min: Ser ut til at vi har grei kontroll på Pellegrino så langt.

5. min: Shala får plutselig masse rom på midten. Tar med seg kula fra midtbanelinja, nesten helt fram til 16-meter´n. Får også avslutta, men skuddet går midt på KBKs keeper.

4. min: Vi har som vanlig mest ball i åpninga av matchen.

2. min: Han Amahl Pellegrino på KBK (som ingen hadde hørt om før i år) er jo tidligere LSK-speller. Der scora han ingen mål på over 20 matcher, og det er jo litt typisk at han da scorer mot oss i kveld.

1. min: Oooog vi er i gang!

17.59: Skal værra helt ærlig: Vinner vi i kveld, blir jeg så sjukt imponert. Det blir ikke mer typisk Vål´enga enn å tape her i dag, etter en god periode uten tap. Heldigvis har ikke KBK noen tidligere Vålerenga-spellere, og som dere alle vet nå, så minimerer det sjansen for mål imot! Det er faktisk ikke tull. Verdt å nevne er jo også at Fagermo er sjefen nå, og Vålerenga er et helt annet lag enn tidligere! (Ser det ut som.)

17.54: Kristansund kommer fra to strake tap, etter en overraskende sterk serieåpning. Vi kommer som kjent fra to strake 1-0 seiere, og spellerne var klart prega av sliteseieren i Mjøndalen mot Haugesund sist. Jeg tipper denna matchen blir tøff, og håper bare på at alle spellera orker å stå hele matchen ut i kveld!

17.49:  Kristoffer Klaesson er vår førstekeeper, sier Dag-Eilev Fagermo til rettighetshaver Eurosport før kampstart. Kjetil Haug sto en fantastisk match borte mot Mjøndalen, og var trygg i 1-0 seieren over Haugesund sist. Likevel starter altså Klaesson i kveld. Vi har to meget gode keepere i Vål´enga!

17.47: I 2018 vant vi der i serieåpninga! Da var det faktisk vår stokkegutt (Benjamin Stokke) som bomma på straffe for KBK. Han klarte å bruke to touch da han tok straffe, og ga bort seieren gledelig til oss. Nå er han VIF-speller, og er klar til å avgjøre kveldens match fra benken!

17.43: I Kristansund (eller mot KBK generelt) kan vi ikke skryte noe særlig når det kommer til statistikken mot dem, egentlig. I fjor tapte vi der oppe (2-0), og hjemme spilte vi uavgjort (1-1).

17.40: Vi får bare håpe at Aron har huet på rett plass i kveld!

17.39: Denne tweeten oppsummerer egentlig mine tanker rundt det:

17.38: Når det er sagt, så har Vålerenga tydeligvis fått bud på Aron Dønnum, ifølge TV2.

17.36: Klaesson tilbake i mål, og Dønnum er ferdig med den tullete karantena han fikk. Bra det!

17.35: I kveld stiller Vålerenga med følgende lag:
Klaesson - Borchgrevink, Bjørdal, Näsberg, Adekugbe - Lekven, Oldrup Jensen, Shala - Dønnum, Vílhjálmsson, Finne

17.33: Send meg gjerne en tweet eller melding under kampen hvis du har innspill eller noe på hjertet! @Jonas__Bucher

17.32: Sjekk ut min forrige liveblogg hvis du vil ha et inntrykk om hvordan detta kommer til å se ut!

17.31: Dette blir vel fjerde kampen jeg gjør detta, men til nye lesere:
Livebloggerens navn er Jonas Bucher. 20 år gammal, jobber som sportsjournalist i Dagsavisen og er ihuga Vål´enga-fan. Ja, det stemmer. Detta blir ingen nøytral kampoppdatering! Her fokuserer vi naturligvis på Enga, og håper på tre nye poeng!

17.30: Hei igjen! Hjertelig velkommen tilbake til Buchers liveblogg, og til oppgjøret mellom Kristiansund og Vålerenga!