Sport

Brutal åpning for KFUM. Snytt for straffespark i langspurten

(KFUM Oslo - Start 1-2). KFUM har fått et brutalt møte med 1. divisjon. Men har antagelig lært.

EKEBERG (Dagsavisen): For det fikk vi se da laget jaget utligning i den gode 2. omgangen i sesongens første hjemmekamp søndag. Da kjempet de som de skulle gjort fra start av, ble snytt for straffe da innbytter Juba Moula ble felt seks minutter før slutt og klarte å presse Start helt inn i eget mål.

– Gutta responderer fantastisk på pausepraten. Vi ser bedre, og bedre ut i andreomgang, og vi spiller Start lave. Jeg syns jo med den andreomgangen at vi fortjener poeng. All honnør til gutta. Jeg syns dem ser bra ut. Dem står opp veldig godt utover i denne 2 omgangen. Det gjorde dem også i Sandefjord. Men vi må kanskje ha en litt annen inngang på 1. omgangene våre. Det må jeg se på, sier KFUM-trener Jørgen Isnes til Dagsavisen.

Men fasit: Null poeng.

To kamper, to tap, men så mye mer var heller ikke ventet etter møtene med fjorårets to lag fra Eliteserien, Sandefjord og Start.

– Når du møtes to av opprykksfavorittene, og henger bra med så skulle jeg gjeren sett at vi hadde hatt poeng. Ett eller fler, men sånn er det ikke nå. Men vi skal ta med oss mye av det det som har vært bra i disse matchene, og så ser vi at det er litt og jobbe med. Blant annet at det kommer alt for lette baklengsmål, forklarer Isnes.

For snille i duellene

Det er ikke disse kampene KFUM må vinne for å overleve. Men kampene har lært dem at de må opp et hakk i intensitet. Fra første minutt.

Start hadde ristet av seg kaoset etter Kjetil Rekdals avskjed og assistenten Joey Hardarson fikk ansvaret på Ekeberg.

Han fikk se et Start-lag dominere 1. omgang fullstendig der KFUM ikke kom til en giftig avslutning før på overtid av omgangen da laget også fikk sitt første hjørnespark. Men det var kanskje feil mann som fikk muligheten for Kåffa. Midtstopper Emmanuel Troudart viste i hvert fall ikke kjølighet da han fra kloss hold dunka ballen rett i gjestenes keeper.

– Den er så stor at det går ikke ann å snakke om større faktisk. Der kunne vi fort hatt 1-2, sier Isnes.

Fredheim Holm skadet

Aron Sigurdarson kriget inn 1-0 etter at Start-spillerne vant både andre- og tredjeball etter corner, mens Kasper Skaanes skled fram på et innlegg KFUM-keeper Knut Skjærstein trodde han hadde kontroll på.

– Det som er fint er at når kampen åpner seg litt så er det vi som tar over, og det skjedde i Sandefjord også. Det skal vi bygge videre på. Men da kan det ikke være så lett å få tilgang på mål mot oss. Det fikk Start i dag, var Isnes klare beskjed etter kampen.

Daniel Fredheim Holm sto på sidelinja sammen med trener Jørgen Isnes i den iskalde vinden på Ekeberg.

Holm er ute med kneskade som han pådro seg i den første kampen.

Etter den tamme første omgangen der Start fikk sine to avgjørende mål, var budskapet klart.

– Vi vinner ikke fotballkamper i OBOS-ligaen ved å være pene og pyntelige altså. Og det var egentlig det som var hovedbudskapet i pausen. Når vi passerer ledd, så må vi ikke spille den hjem igjen. Da må det eksplodere, sier Isnes.

Jaget utligning

Og Isnes fikk valutta for pausepraten.

Laget styrte plutselig alt og Moses Mawa, som gikk fire ganger i offside før pause, headet inn årets første scoring etter at Emmanuel Troudart vant den første duellen.

Da kom spillet og sjansene, men uten uttelling.

Men det burde de kanskje ha fått da innbytter Juba Moula ble felt innenfor 16-meteren. De aller flest mente det burde kvalifisert til straffespark, men ikke dommmer Mads Skarsem. Isnes raste på sidelinja, og med god grunn ifølge ham selv.

– Jeg tror jeg har all grunn til det. Det er visst en soleklar straffe sier de som har sett bildene om igjen. Jeg skal jeg se dem jeg også når jeg kommer hjem. Kanskje ikke i dag, men i morga, sier Isnes, som også klarer å presse fram et lite smil.

– I løpet av en lang sesong vil du få noen, og miste noen sånne, sier en politisk korrekt Isnes

– Hvilken følelse har du i kroppen nå?

– Jeg er utrolig skuffa over at vi sitter igjen med null poeng etter to kamper vi henger bra med i. Det er egentlig det, svarer KFUM-sjefen.

– Vi skal dunke Kongsvinger

Neste kamp for KFUM er borte mot Kongsvinger. Da vil de få testa seg mot et lag som er tippa i samme landskap som seg selv. Men Isnes mener ikke at laget må slå Kongsvinger.

– Hva er det Tom Nordlie sier? Det eneste du er å spise og drite, smiler Isnes før han fortsetter:

– I utgangspunktet så veit vi at Kongsvinger kommer til å bli like tøft som mot Sandefjord. Det tror jeg folk bare skal erkjenne, for hvis vi begynner å tro at det ikke er det så kommer vi til å møte oss sjøl i døra og tape med ett mål igjen. Men ja, vi skal dunke Kongsvinger, legger han til og slår knokene mot håndflata.

Han minner samtidig om at det er en lang sesong.

– Min første sesong som trener sto vi med 0-1-5 på de seks første kampene. Sesongen er lang. Jeg har klokkertro å at dette laget kommer til å nå målsettinga vår. I dag var det bra holdning. God attitude, og sånn må det se ut. Har vi det i bunn så kommer det til å bli trepoengere, slår han fast.

KAMPFAKTA

1. divisjon søndag, 2. serierunde:

KFUM Oslo – Start 1-2 (0-2)

KFUM Arena, Ekeberg: 1159 tilskuere.

Mål: 0-1 Aron Sigurdarson (27), 0-2 Kasper Skaanes (38), 1-2 Moses Mawa (68).

Dommer: Mads Skarsem, Charlottenlund.

Gult kort: Jørgen Hammer, Juba Moula, KFUM Oslo, Jonas Deumeland, Start.

Øvrige resultater søndag:

HamKam – Tromsdalen 2-1, Jerv – Strømmen, 1-1 , Raufoss – Sandefjord 0-2.

Senere kampstart (18.00): Notodden – Skeid, Sandnes Ulf – Nest-Sotra, Ull/Kisa – Sogndal.

Spilt lørdag: Aalesund – Kongsvinger 1-0.

Mer fra Dagsavisen