Brighton tok ledelsen to ganger – rotet bort seieren mot West Ham

West Ham berget ett poeng hjemme mot Brighton lørdag etter å ha ligget under to ganger. Den siste utligningen var av det heldige slaget i kampen som endte 2-2.

Tomás Soucek og West Ham skal være glade det ikke deles ut stilpoeng i fotball. Tsjekkeren sikret 2-2 mot Brighton da ballen forandret retning i en motspiller, deiset i hodet hans og så videre i mål.

Soucek så forvirret ut et lite øyeblikk, før han slapp jubelen løs. Avslutningen var langt fra planlagt, men nok til å sikre West Ham ett poeng hjemme mot Brighton.

Det satt langt inne. Neal Maupay ga Brighton ledelsen like før pause. Da lagene gikk i garderoben hadde West Ham for tredje omgang på rad ikke klart å produsere en eneste avslutning på mål.

Det endret seg i andre omgang. Ben Johnson utlignet til 1-1 etter flott spill av Manuel Lanzini etter en times tid. Lewis Dunk så ut til å ha gitt Brighton en sterk borteseier med sin nettkjenning ti minutter seinere.

Men så dukket en forvirret Soucek opp på en corner og fikk styrt ballen i mål i oppgjøret som endte 2-2.

Dermed er West Ham oppe i 22 poeng på 10.-plass, mens Brighton blir værende i bunnstriden med 13 poeng, to poeng over nedrykksstreken.