Sport

Brente straffespark kvarter før slutt

(Arendal - KFUM Oslo 1-1). Etter tre strake ligaseire, ble det poengtap i det praktfulle været på Sørlandet. Nå venter Lillestrøm i 3. runde i cupen på onsdag.

Bilde 1 av 0

Av Per Erik Moen

NORAC STADION (Dagsavisen): – Jeg sa til spillerne at dette ikke er noe å deppe over. Vi kan ikke få i pose og sekk hele veien Vi spilte 120 minutter cupkamp mot Elverum, og det er klart det tar på, sa trener Jørgen Isnes til Dagsavisen etter kampslutt lørdag ettermiddag.

Værgudene hadde lagt sin elsk over Sørlandet, det var 20 grader i skyggen, og kun de berømte makrellskyene oppe på den blå himmelen.

Gjestene fra Oslo kom klart best ut av startgropa. Hjemmelaget ble etter sigende utspilt av Start i onsdagens 0-3-tap i cupen, og KFUM tok opp hansken. Arendal var ikke med på notene innledningsvis, men kom seg lenger fram på banen og mer og mer inn i hendelsene utover i omgangen.

Mange høydepunkter

Her er høydepunktene fra 1. omgang;

* 7 minutter; 0-1. Stian Sortevik spiller en flott pasning til spissen Moses Mawa. Han får tid til å sikte, og gjør det perfekt. Skuddet kommer fra skrått hold cirka ti meter fra mål, og finner nettmaskene via stolpen.

* 13 minutter: Arendals Sune Aagard Kiilerich er gjennom, men KFUMs gode keeper Anders Mattingsdal er ute og får ballen ut til corner.

* 25 minutter: En Arendal-suser feier hardt over tverrliggeren.

* 36 minutter: Ny suser, denne gang fra KFUM og Marius Brevig. Ballen smeller i stolpen.

* 45 minutter; Idet dommeren skal blåse av omgangen, suser en ny ball fra Arendal rett over tverrliggeren.

– Vi leverer en helt OK 1. omgang. Vi burde kanskje holdt enda mer på ballen, men vi slipper dem ikke særlig til, sa kaptein Stian Sortevik etter kampen. Dyktig sliten. – Ikke snakk så lenge med ham, han må inn i bussen og spise og slappe av, smilte trener Isnes.

Utligning og straffebom

Arendal tok mer og mer over i banespillet etter pause. De jaget utlikning, og fikk lønn for strevet etter 68 minutter. Fra nøyaktig samme sted som Moses Mawa scoret i 1. omgang, scoret Kim Kvaalen for Arendal. Og skuddet traff den samme stolpen og gikk inn i nettmaskene.

– Så er jeg godt fornøyd med at vi igjen overtar spillet etter deres utlikning, og jager vinnergoalen, sier trener Isnes.

Kaptein Stian Sortevik hadde ballen inne i straffefeltet etter 75 minutter, og ble lagt  bakken. Moses Mawa scoret på straffe mot Elverum i cupen, og gjorde seg klar mot Arendal.

Hjemmelagets polske keeper Grzegorz Stanislaw Flasza beskrev situasjonen slik overfor Dagsavisen etter kampslutt:

– Jeg kjenner Moses fra vår felles tid i Bærum SK. Det var ikke han som bommet, men jeg som reddet. Jeg fintet ham ved å ta et steg til høyre mens han var i tilløpet. Så kom skuddet til venstre, og der var jeg, sa en strålende fornøyd Arendal-keeper.

– Moses var fryktelig lei seg inne i garderoben etter kampslutt. Det har han lov til å være, det er alltid en fæl følelse å bomme på straffe, særlig på 1-1 kvarteret før slutt, sier trener Jørgen Isnes.

Lillestrøm og Skeid neste oppgaver

– LSK i 3. runde i cupen på onsdag, hva sier du om den kampen, kaptein Sortevik?

– At vi møter landets tøffeste motstander hva fysikk angår. De bør være bedre enn oss. Men, nå er det på tide at vi tar skalpen til en eliteserieklubb i cupen. Alle vi har troa, det er fullt mulig.

Trener Isnes: Tøff motstander. Ingen er fysisk bedre enn LSK. Det bli uhyre tøft, men vi gleder oss. Også får LSK en dag mindre til restitusjon enn oss, sier trener Jørgen Isnes.

Neste helg er det duket for seriekamp mot Skeid. Storkampene står i kø for lederlaget KFUM.

KAMPFAKTA

2. divisjon, avdeling 2 lørdag:

Arendal - KFUM Oslo 1-1 (0-1).

Novac stadion, Arendal:

Mål: 1-0 Moses Mawa (7), 1-1 Kim Kvaalen (68).

Mer fra Dagsavisen