Marcus Pedersen er klar for å spille seriekamp på Ullevaal igjen. Denne gangen har han på seg Brann-drakt. FOTO: MARIT HOMMEDAL/NTB SCANPIX

Brennhet før EM-høsten

LANDSLAGET: Nå kan Marcus Pedersen bli mannen som skyter Norge til EM. Men først skal han senke gamle kjente.

- Jeg håper det blir trøkk på Ullevaal, og det forventer jeg vel egentlig også. Vålerenga-Brann skal være en «morokamp», sier Marcus Pedersen før kveldens eliteseriekamp.

Det er ikke gått mer enn to år siden 24-åringen var en favoritt hos Klanen. Da Pedersen kom til Vålerenga på utlån fra Vitesse våren 2012, svarte spissen med åtte mål på 15 seriekamper.

Også neste bortekamp blir spesiell for Pedersen. Da reiser han og resten av Brann-laget til Drammen for å møte Strømsgodset. For Godset bøttet Pedersen inn 17 mål over to sesonger.

 

Skryt fra «Drillo»

Men først står Ullevaal og Vålerenga for tur. Selv om Oslo-laget har fått en ny storscorer i eliteseriens toppscorer Vidar Örn Kjartansson (19 mål på 19 kamper), falt det mange i Klanen tungt for brystet da Pedersen ble klar for Brann 11. august.

- Det er alltid noen som skal terge litt. Fra Klanen-folk har det kommet sånne ting som «vi trodde du var VIF-gutt» og sånt, sier Pedersen til Bergensavisen.

Det skulle ikke mer enn to seriekamper til for Brann før Pedersen sprakk nullen i sin egen målprotokoll. Nå kommer han til Ullevaal proppfull av selvtillit etter drømmetreffet fra 25 meter mot Rosenborg. Det var nok til å sende Pedersen inn i landslagstroppen igjen.

- Jeg hadde ikke forventet det, men jeg hadde håpet, sier Brann-spissen.

Egil «Drillo» Olsen er ikke overrasket over at Pedersen er inne i varmen igjen hos Per-Mathias Høgmo. Nå tror den tidligere landslagssjefen at Pedersen kan bli Norges valg som spiss i EM-kvalifiseringen som starter i september.

- Han er spennende. Han er en ganske rå spiss; har fart, er tøff og duellsterk. Han kommer til å score mye mål når han blir varm i trøya. Det kryr jo heller ikke av gode spisser på landslaget, sier «Drillo».

 

Spissduell på Ullevaal

Vålerenga går til kveldens kamp med enorm revansjelyst etter å ha tapt for erkerivalen Lillestrøm sist søndag.

Det var uten Kjartansson. I kveld er islendingen tilbake etter å ha sonet karantene for utvisningen mot Sarpsborg.

Kjartansson står bokført med utrolige 19 mål på 19 kamper til nå. Kanskje kan Odd Iversens vanvittige rekord på 30 seriemål fra 1968 ryke.

I kveld ønsker Kjartansson å skyte Vålerenga tilbake i medaljekampen, mens Brann har mulighet til å klatre vekk fra direkte nedrykksplass.

Da lagene møttes i Bergen i vår, vant gjestene 3-2. Ett mål var signert Kjartansson.

Brann uten Marcus Pedersen den gang. Han er med i kveld.

Hvem vinner spisskampen på Ullevaal?

are.kolstad@dagsavisen.no