Braut Haaland blir plakatnavnet

I fraværet av Martin Ødegaard skal Erling Braut Haaland selge landslaget denne uka.

Det er uvanlig at to landslagsspillere kommer med ferske hat trick i trillebagen når de sjekker inn på Thon Hotel Storo.

Erling Braut Haalands oppsiktsvekkende suksess i Østerrike fortsetter. I helgen scoret han nytt hat trick og befester stillingen som klubbens toppscorer. I tillegg er han toppscorer i mesterligaen med sju mål.

Tarik Elyounoussi, som mistet seriegullet i Allsvenskan med AIK, spilte en drøy time og scoret tre mål da AIK slo Enskede 7–0 i den svenske cupen.

– Veldig positivt at spillerne våre leverer i klubbene, sier landslagssjef Lars Lagerbäck, som har sin første trening på Ullevaal tirsdag foran møtet med Færøyene i EM-kvalifiseringen fredag.

Det blir årets siste landskamp på Ullevaal før laget reiser videre til Malta og den siste bortekampen mandag.

For ordens skyld: Norge har en syltynn teoretisk sjanse til å avansere direkte til EM, men det betinger at Færøyene slår Sverige i den siste kampen. Det skjer neppe. Norges sjanse ligger i omspillet i slutten av mars.

Erling Braut Haaland var skadet i kampene mot Spania og Romania, men er tilbake nå og blir landslagets attraksjon. Han ser muligheten til å score sine første mål på A-landslaget i disse kampene.

Internasjonalt er han nå en av Europas heteste spisser.