Sport

Brasil vil beholde landslagssjefen

VM-exit i kvartfinalen ser ikke ut til å koste Tite jobben som brasiliansk landslagssjef.

Av Steinar Bjerkmann

Tites avtale med Brasils landslagsforbund går ut i slutten av juli. Han ville ikke snakke om sin framtid etter 1-2-tapet mot Belgia fredag. Derimot er Brasils fotballforbund tydelige.

– Vi ønsker å beholde ham. Det er det ingen debatt om, sier en ikke navngitt forbundstopp til avisen O Estado de S. Paulo.

Brasil har vunnet fotball-VM hele fem ganger, men forsvant ut i tårer mot Belgia. Tite, som er blitt 57 år gammel, har vært landslagssjef for brasilianerne siden 2016.

Han klarte å glede seg over å ha vært med i en fantastisk fotballkamp.

– Det var en stor fotballkamp, og vi hadde en stor andel i det, med masse besittelse og mange målsjanser. Belgia var bare mer effektive, og deres keeper var også veldig viktig for utfallet, sa han.
– Det var en veldig imponerende kamp mellom to lag med fantastiske tekniske ferdigheter. Selv om jeg føler stor smerte fordi vi tapte, er dette en kamp alle fotballelskere vil gjenkjenne som vakker. Det gir nytelse å overvære en slik kamp, og alle nøytrale tilskuere vil tenke «for en kamp»!, sa han etter kampen fredag kveld.

Historiske semifinaler

Da Belgia sendte Brasil ut av fotball-VM, ble det samtidig skrevet fotballhistorie.

For første gang i VM-historien er verken Italia, Argentina, Brasil eller Tyskland blant de fire som spiller semifinale.

Brasil, som har vunnet VM fem ganger, forsvant ut med 1–2 mot Belgia i kvartfinalen fredag. Tidligere har Argentina forsvunnet ut i åttedelsfinalen etter 3-4-tap mot Frankrike.

Tyskland, som har vunnet verdensmesterskapet fire ganger, forsvant ut allerede i gruppespillet, mens Italia ikke engang klarte å kvalifisere seg for Russland-VM etter tap mot Sverige i playoff.

Brasils exit fredag betyr at et europeisk lag vil løfte VM-trofeet for fjerde gang på rad. Italia vant i 2006, mens Spania gikk til topps i 2010. For fire år siden vant Tyskland. (NTB)

Mer fra Dagsavisen