Brann-supporterne kastet bluss, VIF-supporterne fyrte opp Brann-flagget

(Vålerenga - Brann 1-0). Det ble full fyr på tribunene også under Vålerenga - Brann. Kampen ble stoppet i fire minutter søndag kveld. Vålerenga tok sin første seier siden 5. juli og sikret plassen i Eliteserien.

INTILITY ARENA (Dagsavisen): Det var etter en drøy halvtime i første omgang det bokstavelig tok fyr på Intility arena.

Brann-supporterne som hadde holdt seg rolig til da, satte i gang en tilsynelatende planlagt aksjon ved å tenne bluss og kaste det innpå kunstgresset ved siden av deres egen keeperHåkon Opdal.

Dommer Tore Hansen stoppet kampen inntil flammekastingen var over og røyken hadde drevet bort.

Opptrinnet skjedde rett etter at Vålerenga hadde skapt tre store sjanser, med blant annet en heading i stanga, foran Brann-supporterne.

VIF-suppporterne, som som vanlig sang "hater, hater, hater Bergen by", svarte med å sette fyr på Brann-flagget på den andre siden av stadion. Dette flagget hadde VIF-supporterne stjålet like før kampstart.

Det utviklet seg ikke mer dramatisk enn det og etter at kampen var satt i gang igjen, roet det seg på tribunene etter at VIF økte vaktholdet foran Brann-supporterne.

Dommeren la til fire minutter og i siste sekund av tilleggstiden tok Vålerenga ledelsen da Herolind Shala banket inn 1-0 via tverrligger og i mål. Det ble kampens eneste scoring.

– Ja, det var kanskje litt typisk at scoringen kom akkurat da, sier VIF-trener Ronny Deila til Dagsavisen.

Han gjentok det han sa etter Åråsen: – Supporterne lager en fantastisk ramme, så er det noen få som ødelegger. Her må det bedre dialog til, sier han.

Kommende uke kan Vålerenga vente seg bøter etter forrige helgs blussing på Åråsen. Det har vært mange markeringer på forskjelige arenaer den siste uka fordi supporterne mener det er for dårlig dialog med Norges Fotballforbund om hva som skal være lov på norske tribuner.

Nå kan også Brann vente seg noen kraftige reaksjoner.

Med 1-0 seieren fikk Vålerenga sin første seier siden 5. juli og berget plassen i Eliteserien. Rekken med kamper uten seier endte på tolv. Brann er nå oppe i sju strake uten full gevinst.