Sport

Brann har ikke scoret på VIF i Bergen på tre år

Vålerenga har ett overordnet mål foran kveldens duell i Bergen: - Å få en god borteopplevelse. I fjor slapp ikke VIF inn mål mot Brann.

Vålerenga har brukt påsken til å finpusse detaljer både offensivt og defensivt. Etter to dagers ferie etter seieren over Tromsø har Intility Arena vært påskens sentrum for VIF-spillerne.

I to gode hjemmekamper har de vist hva de kan på sitt beste. I to svake bortekamper har de vist hva de kan på sitt verste.

- Vi drar til Bergen med senkede skuldre. Vi må ta vare på spillegleden. Vi må ha fokus på det positive vi vet vi kan få til, sier Ronny Deila til Dagsavisen foran serierunden 2. påskedag der Brann - Vålerenga er den siste på menyen med kampstart klokka 20.00.

Ejukes hit

Det har vært mye fokus på Chidera Ejuke etter hans drømmescoring mot Tromsø. Raidet han startet på midtbanen og avsluttet på Tromsøs fem-meter er sett av over tre millioner på YouTube.

Men det sikreste med slike scoringer er at de ikke gjentas så ofte.

Ejuke vil utvikle seg på mange områder.

- Jeg har mye å lære i mange faser av spillet. Jeg vil sette opp andre og avslutte selv. Men scoringen mot Tromsø var jo den beste i min karriere, sa han til Dagsavisen etter opplevelsen mot Tromsø.

Branns nedtur

Brann er tippet som gullutfordrer i år, har som Vålerenga spilt fire kamper allerede, men ligger to poeng bak etter to bortetap og bare en hjemmeseier.

Men laget var både forbannet og er revansjelystne etter 1-2 tapet for Viking i Stavanger der de mente de ble snytt for tre straffespark og  dommeren var enig etterpå i at han burde dømt to av dem.

Veton Berisha, Branns siste innkjøp rett før seriestart, har ennå ikke kommet på scoringslista.

Brann har scoet i alle kamper de har spilt i år. Men i fjor scoret de null mot Vålerenga, både i Bergen (0-0) og i Oslo (0-2). Også i 2017 endte kampen 0-0 i Bergen.

Brann må tilbake til 2016 til siste seier over VIF. Da vant de til gjengjeld 4-1 i Bergen, mens VIF vant 3-2 på Ullevaal.

Dårlige opplevelser

- Vi hadde dårlige opplevelser i Kristiansund og Molde. Det var to møkkaturer. Mot Brann bir det en annen kamp med en flott ramme, sier Ronny Deila, som holder målsetningen fast.

I en jevn liga vil alle slå alle, det handler om å få inn stabilitet i prestasjonene.

I forrige runde tapte alle de antatte topplagene Brann, Molde og Rosenborg.

VIF stiller antgaleig med samme lag som slo Tromsø. Laget reiste over først mandag på grunn av sen kampstart i Bergen. For Deyvor Vega blir det et gjensyn med Brann stadion, der han spilte i fjor. Men i år er arenaen ferdigbygd.

Det er en massiv fotballdag 2. påskedag med kamper i alle de øverste divisjonene.

Dette er kampprogrammet for Eliteserien og 1. divisjon og Toppserien for kvinner:

Eliteserien menn (4. runde, 18.00): Bodø/Glimt – Sarpsborg 08, Haugesund – Stabæk, Kristiansund – Ranheim, Lillestrøm – Molde, Mjøndalen – Tromsø, Rosenborg – Strømsgodsett. 20.00:  Brann – Vålerenga.

1. divisjon menn (4. runde): 15.00: KFUM Oslo – Nest-Sotra 15.00, 18.00: Jerv – Notodden, Raufoss – Strømmen, Sandnes Ulf – Start, Tromsdalen – Sandefjord, Ull/Kisa – Kongsvinger, Aalesund – Skeid.

Toppserien kvinner (4. runde). 14.00: Avaldsnes – Vålerenga, 15.00:  Arna-Bjørnar – Klepp, Fart – LSK Kvinner, Kolbotn – Sandviken, Røa – Lyn, Stabæk – Trondheims-Ørn.

Mer fra Dagsavisen