Nyheter

Braktap for Ullern – nå har de kniven på strupen etter 4-14-tap for Stabæk

STABÆK - ULLERN 14-4 (8-0): Ullern klarte ikke å bygge på den gode prestasjonen hjemme mot Stabæk i den første NM-semifinalen, der det ble 2-3-tap. Torsdag ble de knust 4-14 på Stabekkbanen.

For etter at Ullern like gjerne kunne vunnet tirsdag, der det ble jevnt og tett, men tap, kom de seg ordentlig ned på jorda torsdag. På Stabekkbanen gjorde Stabæk hva de ville og regelrett slaktet et Ullern-lag som nå har kniven på strupen. Dersom de taper lørdag hjemme er det Stabæk som er klare for NM-finale.

- Fy, dette var katastrofe. Vi ble ordentlig pissa på, sier Andreas Sletta til Dagsavisen. Han er – sammen med Jonathan Saraby – med i bruttotroppen på 25 mann til VM i Irkutsk i starten av april. Men lite minnet om landslagsklasse fra de to Ullern-spillerne torsdag.

- Det var drømmeforhold! Det høye presset vårt resulterte i mange brudd og mange mål, sier Stabæk-stjernen Nikolai Jensen.

Hang ikke med fra start

Allerede etter seks minutter sto det 3-0 til hjemmelaget i blått. Da tok Ullern timeout, men det så ikke ut til å hjelpe: 4-0 etter 12, 5-0 etter 16 og 8-0 til pause. En marerittomgang for Ullern.

- Total kollaps i den første omgangen. Vi burde scoret. I timeouten ble det pratet om at vi måtte jobbe helt hjem. Det fikk vi ikke til, sier Fridtjof Schmidt.

- Vi spiller på alle mann og alle melder seg på, sier Jensen.

Sju minutter ut i den andre omgangen satte Ullern-gutt og Stabæk-spiller Fredrik Randsborg inn 9-0! Så reduserte Jonathan Saraby til 1-9 for Ullern, før Stabæk scoret fire mål på åtte minutter (i det 62., 64., 66. og 70. minutt) til 13-1. Ullern avsluttet de siste 20 minuttene sterkt og vant dem 3-1, men det hadde så lite å si. Kampen endte med slaktsifrene 14-4 til Stabæk.

«Gladbandy»

Nikolai Jensen fortsatte å herje med Ullern med to mål og en assist, mens 18-åringen Markus Fremstad scoret tre og hadde to målgivende.

- 2.omgangen ble vanskeligere fordi vi ledet så mye til pause. Men vi kom oss fint gjennom den også. Vi bød på mye gladbandy, sier Jensen.

- Dere vinner med ti her på torsdag og bare ett på Ullernbanen, attpåtil på tampen. Hvordan?

- Vi så hvor mye vinden hadde å si på Ullernbanen. I tillegg fikk vi en god start på kamp to, og da så vi at luften gikk ut av Ullern, sier Jensen.

29 baklengs på 180 minutter

Dermed fortsetter Ullern store Stabekkbane-kompleks. I den første kampen denne sesongen ble det 14-5 til Stabæk. Ullern har med andre ord sluppet inn 29 mål på 180 minutter på Stabekkbanen denne sesongen!

Ryker Ullern for Stabæk på lørdag er sesongen over for dem.

- Vi må bare finne tilbake til spillet vi hadde i den første semifinalen, sier Schmidt.

- Det blir en krig på lørdag på Ullernbanen. Det er spådd regn og snø, så det blir ingen stilkarakter i den kampen. Den skal bare vinnes, avslutter Jensen.

Mer fra Dagsavisen