Boxing Day betyr (nesten) alltid Kane-scoring

(Tottenham - Brighton 2-1). Tottenham slet mot et svekket Brighton 2. juledag, men vant til slutt 2-1 etter scoringer av Harry Kane og Dele Alli.

Av Mathias Eftedal

José Mourinho og hans Tottenham har gått på tap både mot Manchester United og Chelsea i desember, men portugiseren har likevel hatt en bra start som Tottenham-manager. Mot Brighton slet Mourinhos menn lenge, men takket være scoringer av Harry Kane og Dele Alli, klarte de å hale i land nok en trepoenger.

Dette var femte gang på rad at Kane scorer på fotballens festdag 2. juledag. Ifølge  statistikktjenesten Opta har 26-åringen scoret åtte ganger på fem forsøk på Boxing Day.

Brighton hadde tydeligvis kampen 48 timer senere mot Joshua Kings Bournemouth i tankene og stilte med et tydelig svekket lag. Benket fra start var blant andre Leandro Trossard og lagets toppscorer Neal Maupay.

Annullert mål

Etter 24 minutter så Tottenham ut til å ta oppskriftsmessig ledelsen takket være Kane, men etter en VAR-sjekk viste det seg at spissen var offside og målet ble annullert. Kane har scoret hver eneste gang han har spilt på Boxing Day, men måtte vente med å forlenge rekken.

Istedenfor var det Brighton som skulle ta ledelsen ti minutter senere, selvfølgelig på dødball. Et presist innlegg fra Pascal Gross ble møtt i feltet av Adam Webster som stanget inn 1-0-ledelse for gjestene.

Spurs snudde

Kane skulle likevel få målet sitt, da han tidlig i annen omgang fikk en dobbeltsjanse. Spissen misbrukte først en sjanse, men da returen falt tilbake i beina til Kane gjorde han ingen feil og fikk endelig ballen gyldig i mål.

Drøye 20 minutter senere kunne Tottenham juble igjen. En lang pasning fra innebytter Christian Eriksen endte på bakerste stolpe hos Serge Aurier, som la igjen ballen til Alli i feltet. Han avsluttet på halv volley og ballen gikk i en bue over en utspilt Brighton-keeper og kampen var snudd.

Brighton prøvde å sette press på hjemmelaget ved å sette inn midtbanespiller Trossard inn for backen Bernardo på slutten, men flere mål ble det ikke og Mourinho kunne innkassere sin femte seier på sju forsøk i ligaen.