Nyheter

Booth utelukker ikke en ny sesong med MS: – Dette har vært et av mine morsomste år som hockeyspiller

Den tidligere NHL-spilleren David Booth (35) skryter både av trener Dave Livingston, og lagkameratene i Manglerud Star. Nå ser ikke bort fra at han tar en sesong til på Oslos østkant.

David Booth ble det store samtaleemnet da han signerte for MS i starten av desember. Amerikaneren har nemlig hele ti sesonger bak seg i NHL, og tre i KHL.

Kanskje er det hans eventyrlyst, og utålmodighet som brakte han til nettopp Norge sammen med kona Ashley. Bare siden de flytta til Oslo har de allerede vært på ferieturer fra alt til Thailand til Flåm, og like før landslagspausen fikk han også besøkt Narvik. Dit fikk ikke kona vært med.

– Da vi dro opp til Narvik tenkte jeg på å få henne med meg opp dit til den kampen. Fordi vi ville se nordlyset, men værvarselet sa at det skulle være overskyet, men da vi kom opp dit så var det krystallklart. Jeg, Corey (Elkins) og Craig (Puffer), vi er romkamerater, vi gikk ut og så nordlyset. Det var fantastisk. Jeg skulle ønske hun var med meg da, og fikk sett det sammen, sier Booth.

En av de største forskjellene for David Booth med å spille for Manglerud Star er at de trener på ettermiddagen. Men amerikaneren benytter likevel formiddagene til å holde på for seg selv, og trives med at han får trent masse.

En av de største forskjellene for David Booth med å spille for Manglerud Star er at de trener på ettermiddagen. Men amerikaneren benytter likevel formiddagene til å holde på for seg selv, og trives med at han får trent masse. Foto: Espen Rusdal

Men de to har rukket å få sett litt av landet sammen også.

– Vi har vært i Flåm for å se på elvene og fjordene, som var nydelig. Vi kjørte fra Oslo til Flåm, og det å få se landet sånn var flott. Gjennom Hemsedal, det var fantastisk, helt rått! Og det å være her i Oslo, som er en så fin og ryddig by, er også fint, sier Booth.

 Du liker å røre på deg?

– Ja, jeg må bevege meg, hvis ikke blir jeg gal. Sitter jeg på det samme stedet for lenge blir jeg gæren, sier Booth til Dagsavisen og ler.

Les også: Hvem utmerket seg på isen? Sjekk ukas Oslo-femmer her (DA+)

Stortrives

Selv om herr og fru Booth reiser mye, og vært på mange rare plasser, er kanskje likevel Manglerud ett av de merkeligste stedene har havnet, men Booth stortrives i den lille drabantbyklubben.

– Ja, det er kanskje litt rart, men det har vært en mye bedre opplevelse enn jeg hadde trodd. Hockeyen har vært veldig morsom for meg, det har vært et av de morsomste årene jeg har spilt, innrømmer Booth.

Han nyter spilletiden, og lar seg samtidig imponere og motivere av de andre gutta på laget som jobber ved siden av ishockeyen.

– Jeg får spille mange minutter og gutta jobber hardt. De kommer til hallen hver dag, har jobb hver dag, de har full timeplan. Likevel er de positive og fulle av energi, og nyter ishockey. De spiller hockey fordi de liker det og det er forfriskende den entusiasmen de har, sier Booth før han skyter inn:

– Jeg visste ikke hva jeg skulle forvente, men dette var bedre enn hva jeg trodde det skulle være.

Se hvordan det gikk da Dagsavisen utfordret Booths lagkamerater Markus Bilstad Pedersen og Ludvig Steenberg i bordhockey (i to deler). Saken fortsetter under videoene.

Vurderer en ny sesong med MS

Opplevelsen så langt har ført til at Booth er positiv til å ta en sesong til med Manglerud Star.

Hvordan ser framtida ut, er det aktuelt å ta en sesong til i MS?

– Vet du hva, vi har snakka om det. Jeg har snakka med kona mi om det. Som jeg sa, dette har vært gøy, og dette er noe jeg kan se for meg at jeg gjør i en sesong til, sier Booth.

Om det faktisk kommer til å skje mener Booth er opp til klubben. En ting virker i hvert fall sikkert, og det er at 35-åringen nyter tilværelsen i øyeblikket.

– Noen sa vi hadde den nest beste formen i januar, og vi spilte bra, og det var gøy å vinne. Jeg tror vi kan gjøre det gjennom en hel sesong, sier han.

Les også: Hattrick-helten Booth trodde han var ferdig med ishockey (DA+)

Gode venner

Overgangen til for Booth kom i stand etter at Corey Elkins kom til klubben. De to kjente hverandre fra før, og etter en telefonsamtale klarte Elkins å overtale Booth til å ta sjansen på Oslo, og Manglerud Star.

 Er det viktig at Corey også tar en sesong til, for at du skal bli værende?

– Ja, men du vet det handler ikke bare om meg og Corey. Det er mange andre spillere som har gjort det veldig godt.

 Men at begge blir er kanskje viktig?

– Absolutt. Det er noe som man lurer på etter hver sesong. Hva kommer til å skje? Skal jeg spille en sesong til? Jeg blir jo eldre, sier Booth, som samtidig er offensiv.

– Men jeg har sagt til kona at jeg føler meg bedre nå enn jeg har gjort de siste fire sesongene. Jeg føler meg rask, jeg føler meg sterk, og jeg gleder meg til å komme i hallen hver dag, sier Booth.

Annika Byrde/NTB scanpix

David Booth har levert på isen for Manglerud Star. På 17 kamper står han bokført med 13 mål, og seks målgivende. Foto: NTB scanpix

Fra NHL og KHL til norsk hockey

Forrige sesong spilte han for den hviterussiske klubben Dinamo Minsk. Han innrømmer at det er stor forskjell mellom den russiske superligaen KHL, og den norske eliteserien. Men stort sett til det bedre for den norske serien, i hvert fall for Booth på det tidspunktet av karrieren han nå befinner seg.

– Et år har gått siden jeg var i Russland, og det var tøft der. Det var tøft å flytte dit, du var kald hele tida og reisinga der …, sier Booth med et lite smil, før han fortsetter:

– Reisinga her er fantastisk. Det gir deg muligheten til å ha masse energi i hver kamp, og du føler at du kan trene ordentlig her. Jeg har ikke alltid hatt muligheten til å trene ordentlig i løpet av min karriere, men her kan jeg det.

Reisinga, men også mentaliteten i Manglerud Star gjør at han fint kan se for seg en sesong til.

Les også: Twitter-storm, kristendom, gift med missestjerne. MS' nykommer har skapt overskrifter utenfor isen

– I Russland fortalte de meg hva jeg skulle gjøre hele tida, og det var kontraproduktivt. Jeg liker det her, jeg liker alt de gjør her, så det er positivt også med tanke på å komme tilbake.

– Så hvis de vil ha meg her så tror jeg det er noe vi kan løse, definitivt!

 Hvilke andre forskjeller er det å spille her i MS, og det å spille i NHL og KHL?

– Når du spiller hockey så ligner det alltid på hverandre. Den største forskjellen er at det er forskjellig tankesett. Gutta har jobb, og treningene er på ettermiddagene. Det er stor forskjell for meg, for hele karrieren har jeg trent på morgningen, forklarer Booth.

Ekte ishockey

I desember sa Booth til Dagsavisen at det å spille i MS tok han litt tilbake til barndommen. Det er noe han står fast ved, og synes det er noe rent, og urørt, ved den norske ishockeyen.

Han koser seg med å reise rundt i de norske ishallene, og sier, som han har sagt til Dagsavisen tidligere, at det tar han tilbake til ishockeyen han spilte da han var yngre.  skryter samtidig av trener David Livingston som lar både han selv, og resten av spillerne på laget får lov til å prøve, og feile.

– De (spillerne i MS) spiller fordi du liker det. Du kjenner på ansvaret og presset du har i NHL med 20.000 på tribunen som ser på deg og kritiserer hver feil du gjør. Her har det vært fantastisk. Treneren lar meg spille, ja, jeg gjør feil, men treneren er ikke på meg for hver feil jeg gjør. Han er veldig god med gutta på den måten, han lar deg spille ditt spill, selv om han vet du kommer til å gjøre noen feil. Jeg tror det er en stor forskjell, som jeg virkelig nyter. Jeg kan gå ut og ha det gøy, og forsøke mitt beste på å gjøre det rette.

Følg Dagsavisen Oslo på Facebook!

Ikke på ferie

Det er liten tvil om at Booth har levert like godt som man kunne drømme om på Manglerud. 13 mål, og seks assist, gir totalt 19 poeng på 17 kamper. Det er meget gode tall for MS. Men det var likevel mange som stusset da Booth kom, og mange bekymret seg for at NHL-veteranen ville se på oppholdet i Norge som en betalt ferie. Det viser seg å ha vært ganske feil.

– Jeg har kost meg enormt, du kan spørre hvem jeg noen gang har spilt med, jeg kommer til hallen for å jobbe. Jeg tar ikke i en dag fri, jeg tror aldri det har vært en dag fri i min karriere.

 Men er det ikke lett at energinivået vil falle med snaue 1000 tilskuere på tribunen?

– Ja, jeg skjønner hva du mener, men jeg syns det er kult å se noen av de mindre arenaene. Som jeg sa; det minner meg om hockeyen da jeg var yngre. Bare gå ut og ha det moro.

 Det blir litt mer personlig her kanskje, du kjenner vel igjen noen av de samme ansiktene, som er her hver uke?

– Ja, akkurat, smiler Booth.

– Og det er veldig moro å se de som dukker opp, og er klare for kamp her.

Spennende sesongavslutning

Manglerud Star er nok avhengige av at Booths gode innsats vedvarer dersom de skal nå sluttspillet denne sesongen. I skrivende stund er Manglerud Star fem poeng bak Narvik, med en kamp til gode på nordlendingene. Booth ser at det blir tøft, men tror de kan klare det.

– Det skal bli tøft å nå sluttspillet, men vi gjør det veldig bra, og vinner nesten hver eneste kamp her (hjemme). Vi skal gjøre vårt beste, lover han.

 Tror du dere kommer til sluttspillet?

– Det kommer nok til å bli avgjort i den siste kampen her hjemme mot Narvik. Vi får se. Alle kampene er tette. Det er tøft, men jeg syns vi spiller godt, og vi må ta en kamp av gangen.

Mer fra Dagsavisen