Nyheter

Booth usikker før Manglerud Stars skjebnekamp lørdag: – Vi gjør alt vi kan for å få han spilleklar

David Booth forlot Sarpsborg før kampstart torsdag, nå kan også seriefinalen mot Narvik ryke.

Lørdag er det klart for den siste serierunden i grunnserien for Manglerud Star, og resten av lagene i eliteserien i ishockey. MS har ligget på kvalikplass til 1. divisjon hele sesongen, men passerte Narvik på tabellen for to runder siden. Torsdag ble det poeng hverken til Narvik eller MS, dermed skal alt avgjøres i Manglerud ishall lørdag, der nettopp MS og Narvik møtes (kampstart 16.00).

Før kampen skiller det ett poeng i favør MS, men det er nok til at uavgjort, og tap etter forlengning vil holde for MS, som har Narvik innbyrdes.

Misbrukte matchball

MS kunne sikra sluttspillplassen allerede torsdag, med seier borte mot Sparta, men uten David Booth på isen var Oslo-laget bleke, og tapte til slutt 4-0. Dermed står alt og faller på den siste kampen. Og fremdeles er det usikkert om David Booth kommer til å rekke kampen, eller ikke.

– Booth har en betydning som rollefigur. Når man over tid har vendt seg til noe er det krevende å endre på det, det vil si at alle spillerne vet at Booth ordner opp og når han ikke er der, vet man ikke hva man skal gjøre, skriver styreleder i Manglerud Star, Birger Vestby til Dagsavisen fredag.

Ble far fredag

Torsdag forlot David Booth Sparta Amfi før kampen hadde starta, med en føling i hamstringen. Samtidig skulle kona Ashley føde samme kveld.

Fredag morgen var Ashley ferdig med sin jobb, og fødte parets første barn, en datter.

David var med å dra den seieren i land, men om han rekker det samme for Manglerud Star virker usikkert.

– Vet ikke riktig enda, vi gjør alt vi kan for å få han spilleklar, skriver styreleder Vestby videre.

På klinikk

Daglig leder i Manglerud Star, Cecilie Olsen bekrefter det samme. Hun kan samtidig opplyse om at Booth har vært på en klinikk i dag (fredag), men legger til at de sannsynligvis ikke vet noe sikkert før på kampdag.

At David Booth vil være sterkt savnet til sesongens viktigste kamp for Manglerud Star er det ingen tvil om. Amerikaneren, med godt over 500 NHL-kamper, har vært en åpenbaring på Oslo øst, og har med sine 20 mål (på 21 kamper) sørget for å skyte MS opp til, og forbi Narvik på tabellen. Nå kan det altså hende han ikke får fullført jobben han satte i gang.

– Gir oss en ekstra dimensjon

Det bekymrer nok flere, sannsynligvis også assistent- og keepertrener i Manglerud Star, André Lysenstøen. Vi lar han forklare kort, hva det er Booth tilfører Manglerud Star.

– Han gir oss selvtillit, kraft mot mål, målscoring, lengre angrep, tiltrekker seg fokus fra motstandere og mer offensivt momentum i byttene etterpå.

Uten 35-åringen på isen skapte MS svært lite mot Sparta torsdag. Lysenstøen forteller imidlertid at MS vil spille samme type systemer og spill, uansett om Booth er en del av lørdagens skjebnekamp, eller ikke.

– Er ikke så mye annerledes, blir liten rotasjon i powerplay, og mer spilletid på andre. Vi spiller på vårt eget system og ut ifra motstanderen. Booth gir oss mer en ekstra dimensjon som en av de beste spillerne i GET.

Mer fra Dagsavisen