Bøkko og Pedersen på pallen i EM-åpningen

Håvard Bøkko ble nummer to, mens Sverre Lunde Pedersen tok tredjeplassen på den innledende 500-meteren i allround-EM på skøyter i Italia.

Raskest på åpningsdistansen var Haralds Silovs fra Latvia. Han gikk i mål på 36,339. Det var to hundredeler foran veteranen Bøkko og åtte foran Pedersen.

For sistnevnte var dette en glimrende start på mesterskapet. Pedersen er blant de aller største gullfavorittene under utendørsmesterskapet i Collalbo, og i første øvelse hentet han viktig tid på blant andre Patrick Roest og Sven Kramer.

Roest var mannen som knep gullet foran Pedersen under fjorårets allround-VM på utendørsarenaen i Amsterdam. Da tapte nordmannen førsteplassen etter et fall i siste øvelse.

Også Sindre Henriksen er med. Han ble nummer sju i den første øvelsen og var 0,64 sekund bak vinner Silovs.

Herrenes allroundkonkurranse fortsetter lørdag ettermiddag med 5000 meter, før det skal avgjøres søndag med både 1000 og 1500 meter.

Kvinneklassen blir avgjort lørdag. Ida Njåtun ble til slutt beste norske på 9.-plass. På plassen bak fulgte Ragne Wiklund, mens Sofie Karoline Haugen ble nummer 14. Det er kun de åtte beste i sammendraget som får gå den avsluttende 5000-meteren.

(NTB)