Bohinen raste mot dommerne

(Mjøndalen - Sandefjord 2-2). To sene Mjøndalen-mål gjorde at kampen mot Sandefjord endte med stor dramatikk. Etter kampen langet Sandefjord-trener Lars Bohinen ut mot dommerne.

Av Jørgen Tjærnås

I intervjuet med CMore umiddelbart etter kampslutt ble treneren spurt om de var uheldige som mistet seieren.

– Vi er ikke uheldige. I dag dømmes det 70/30 eller 80/20 mot oss. Det er soleklart frispark til oss på det siste målet. De dømmer mot oss i dag, men det er litt sånn det er for oss nå, sa Bohinen.

Videre ble han spurt om det var mulig å legge vekk følelsen av at det var dommerne som kostet dem to poeng.

– Det er mulig å legge vekk og tenke på at vi håndterte 1. omgang og resten av kampen bra. Men så sliter vi når vi må spille mot tre mann til, og det får vi svi for i dag, svarte Bohinen.

– Jeg har ikke sagt noe om dommerne i hele år, men i dag var det fryktelig, la han til.

Holdt igjen

Den kontroversielle utligningen kom da Ulrik Arneberg stanget inn et hjørnespark like før kampuret rundet 90 minutter, til vertenes store glede. Og til gjestenes store fortvilelse.

Sandefjord-spillerne protestere til dommer Kai Erik Steen, men til ingen nytte. TV-bildene viste da også at keeper Michael Tørnes ble holdt igjen på hjørnesparket. Mange spillere sto mellom dommer Kai Erik Steen og situasjonen, og han godkjente målet.

Tidligere i sesongen lå Mjøndalen under med to mål hjemme mot både Tromsø og Rosenborg, men i begge kampene snudde de til seier. Søndag ble det bare nesten, men ett poeng må likevel ha smakt godt. 1-2-målet kom da innbytter Tim André Nilsen hamret ballen i mål etter 84 minutter. Også da mente Sandefjord at keeper Tørnes skulle hatt frispark.

Mjøndalen-trener Vegard Hansen var brukbart fornøyd etter en ny opphenting.

– Siden utligningen kom så seint er jeg glad vi tar poeng. Vi var best totalt sett og fortjente å vinne. De ligger lavt og scorer på feil av oss. Jeg føler vi hadde grei kontroll og skapte nok til å vinne, svarte Hansen.

Lenge siden

Sandefjord hadde ikke vunnet siden 19. april, men så ut til å få sin første seier på elleve kamper. Etter 26 minutter satte Kirkevold inn kampens første mål mot sin tidligere klubb. Ut av ingenting kom han alene mot keeper Ivar Andreas Forn, og med et hardt skudd skrudde han ballen i mål.

Mjøndalen måtte klare seg uten flere nøkkelspillere i forsvar og på midtbanen. På baklengsmålet så laget alt annet enn samspilt ut.

Etter 42 minutter var Kirkevold på farten igjen. Et fint innlegg fra Kristoffer Normann Hansen fant veien fram til spissen, som umarkert stanget inn sitt annet mål for kvelden.

Sist sesong ble han toppscorer og årets spiller i 1.-divisjon. I likhet med resten av laget har han hatt det tyngre i år. Før søndagens kamp sto han med kun ett seriemål denne sesongen.

Poengdelingen gjør at Sandefjord blir liggende nederst med åtte poeng. Mjøndalen er på trygg grunn, sju poeng over.

– Det er viktig for oss med ett poeng, slik at Sandefjord ikke fikk tre, og dermed hadde kommet opp like bak oss, sa Hansen. (©NTB)

Mjøndalen – Sandefjord 2-2 (0-2)

Isaksen stadion: 2229 tilskuere

Mål: 0-1 Pål Alexander Kirkevold (26), 0-2 Kirkevold (42), 1-2 Tim André Nilsen (84), 2-2 Ulrik Arneberg (90).

Dommer: Kai Erik Steen, Gneist. Gult kort: Joachim Solberg Olsen, Mjøndalen, Kristoffer N. Hansen, Cheikou Dieng, Michael Tørnes, Geir Ludvig Fevang, Christer R. Hansen, Sandefjord.

Mjøndalen (4-4-2): Ivar Andreas Forn – Erik Midtgarden (Tim André Nilsen fra 73.), Martin Strange (Kinni Grewal fra 46.), Ulrik Arneberg, Joachim Olsen – Mads Hansen, Christian Gauseth, Amidou Diop (Stian Rasch fra 65.), Magnus Olsen – Alagie Sosseh, Sanel Kapidzic.

Sandefjord (3-5-2): Michael Tørnes – Yaw Ihle Amankwah (Thomas Juel-Nielsen fra 23.), Victor Demba Bindia, Christer R. Hansen – Cheikou Dieng, Geir Ludvig Fevang, Roger Risholt, Erik Mjelde, Kristoffer N. Hansen – Pål Alexander Kirkevold, Jean A. Mendy (Kjell Rune Sellin fra 76.).