Bohinen: - Glimt var best

(Bodø/Glimt - Sandefjord 2-1). Glimt tok sin femte hjemmeseier på rad. Og sendte Sandefjord enda nærmere nedrykk.

Av Ines Margot Zander

Bodø/Glimt slo bunnlaget Sandefjord 2-1 søndag. Mål av Brede Moe og Henrik Furebotn sørget for at gultrøyene tok sin femte hjemmeseier på rad.

– Vi er ikke gode nok i dag. Vi skaper noen ålreite sjanser og spiller brukbart innimellom, men vi er dårlige bakover, sa Sandefjord-trener Lars Bohinen til CMore etter kampen.

– Det var en fortjent seier til Glimt, fortsatte Bohinen, før han kom med en kort analyse av hva det var som skapte størst problemer søndag:

– Vi henger ikke godt nok sammen, og Glimt får mye plass spesielt sentralt. Og der er (Alexander) Sørloth den store forskjellen.

Tidlig scoring

Det var ikke spilt mer enn tre minutter da Moe sendte hjemmelaget i føringen. Trond Olsen slo ballen inn i feltet hvor flere spillere kriget om ballen. Sandefjord klarte ikke klarere, og fra rundt tre meter kunne Moe bredside ballen i mål.

Elleve minutter inn i kampen var Bodø/Glimt nær ved å doble ledelsen, men en heading fra Alexander Sørloth ble litt for høy og traff tverrliggeren. Seks minutter senere utlignet gjestene med et lekkert skudd av Geir Ludvig Fevang fra utkanten av sekstenmeteren.

Begge lag kom til flere gode sjanser før pause, og Sandefjord-keeper Jakob Busk hentet fram flere gode redninger og holdt laget inne i kampen.

19 minutter før slutt avgjorde Henrik Furebotn kampen, og sørget for at Sandefjord gikk på sitt fjerde tap på rad.

En lang ball ble slått mot Sørloth foran mål. Trønderen stusset den videre til Furebotn som var på løp. Alene med Busk gjorde han ingen feil, og fastsatte sluttresultatet til 2-1.

Nedrykk

Bodø/Glimt sikret seg sin femte hjemmeseier på rad, og holder seg på øvre halvdel av tabellen.

– Det er deilig. Det var mye trøkk. Når du møter bunnlaget tror alle at det skal bli lett, men sånn var det ikke, sa Glimt-trener Jan Halvor Halvorsen etter kampen.

Nå venter vanskelige kamper mot Strømsgodset, Vålerenga og Rosenborg i de tre neste rundene for bodøværingene.

– Vi gleder oss til hver kamp vi spiller, også mot gode lag, sa Halvorsen.

For Sandefjord betyr nok et tap at laget ligger på 13 poeng, og har sju poeng opp til kvalifiseringsplass. Klubben har seks kamper på seg til å forhindre nedrykk, og tap mot Glimt betyr ikke at Sandefjord-treneren har gitt opp å holde seg i den øverste divisjonen.

– Det betyr bare at vi har en kamp mindre å klare det på, sa Bohinen. (©NTB)

Bodø/Glimt – Sandefjord 2-1 (1-1)

Aspmyra stadion: 2961 tilskuere

Mål: 1-0 Brede Moe (3), 1-1 Geir Ludvig Fevang (17), 2-1 Henrik Furebotn (71).

Dommer: Tore Hansen, Feda.

Gult kort: Thomas Juel-Nielsen, Eirik Lamøy, Sandefjord.

Bodø/Glimt (4-3-3): Pavel Londak – Daniel Edvardsen, Brede Moe, Viuex Sane, Thomas Jacobsen – Henrik Furebotn, Dominic Chatto (Anders Karlsen fra 69.), Kristian Brix (Morten Konradsen fra 69.) – Fitim Azemi, Alexander Sørloth, Trond Olsen.

Sandefjord (3-5-2): Jakob Busk – Lars Grorud, Thomas Juel-Nielsen, Eirik Offenberg – Victor Demba Bindia, Geir Ludvig Fevang, Martin Andresen (Mads Pedersen fra 75.), Erik Mjelde, Eirik Lamøy (William Kurtovic fra 81.) – Kjell Rune Sellin, Jean A. Mendy (Kristoffer N. Hansen fra 60.).