Sport

Bodø/Glimts kontrastfylte dager

Fredag venter en tøff nøtt for Ronny Deila og Vålerenga. Bodø/Glimt har levert sesongens mest sprudlende angrepsspill. Det vil de vise kvelden etter at de tok avskjed med Arild Berg.

Ingen toppklubber i Norge er mer knyttet til en familie enn Bodø/Glimt. Patrick Berg (sønn av Ørjan) er tredje generasjon Berg som i dag spiller på A-laget.

Laget er på sølvplass i Eliteserien, tre poeng bak Molde, men med to kamper færre spilt.

Med andre ord: I teorien kunne dette laget vært serieleder.

Saken fortsetter under bildet

Oslo  20190301.
Vålerengas Chidera Ejuke og Bodø/Glimts Patrick Berg under treningskampen i fotball mellom  Vålerenga og Bodø/Glimt på Intility Arena.
Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Chidera Ejuke og Patrick Berg i duell i treningskampen mellom VIF og Glimt i vår. Foto: Audun Braastad/NTB scanpix

Angrepsfokus

– Da vi møtte Glimt i treningskamp før seriestart (VIF-seier 3-2) var det to lag som bare ville angripe. Jeg er imponert over hva Glimt har prestert siden, sier VIF-trener Ronny Deila til Dagsavisen.

Vålerenga ligger fem poeng bak og kan skaffe seg heng i medaljekampen inn i sommerferien med seier på Intility.

Les også: Derfor ble Abu satt ut av laget (DA+)

Minnestund på Aspmyra

Glimt-spillerne kommer fra torsdagens begravelse i Bodø domkirke og minnestund på Aspmyra stadion der hele familien Berg var i sentrum.

En begivenhet som satte sitt preg på hele byen. Prestens tale handlet blant annet om Arilds glede med fotballen, hans omtanke for andre og hans rusproblemer i sluttfasen av livet. Han ble 43 år gammel.

– Tida etter dødsfallet har vist oss hvor mye Arild Berg betydde og hvor sterkt fotballen står, sa Glimt-formann Frode Thomassen i sin minnetale.

Det var musikk av Terje Nilsen, Berg-søsknenes onkel, som gikk bort tidligere i år.

Les også: «Arild mestret liksom alt. Helt til han ikke gjorde det mer»

Og det var blomsterhilsener fra en rekke klubber, blant andre Lyn, der både far Harald og broren Runar spilte før Arild prøvde å løse sine sykdomsproblemer da han hadde kontrakt med klubben i 2001. Men heller ikke i Lyn fikk de restartet karrieren hans.

Patrick Berg var en av bårebærerne etter at seremonien var over.

Sportslig fokus

For Glimt-trener Kjetil Knutsen har de siste dagene handlet om å ha hodet på rett plass til rett tid. Det er individuelt hvordan man blir preget.

– Mot Vålerenga har vi alt fokus på det sportslige igjen. Vi spilte en morsom kamp mot dem i vår, og det er to offensive lag som møtes, sier han.

Bodø/Glimt har en egen evne til å utvikle spillere, både egne og andres.

Laget er blitt kjent som Norges beste kontringslag, men det bildet er ikke like entydig lenger.

– Nå har laget et større repertoar, og kan også styre kamper, mener Deila, som sier laget hans må opp på toppnivå for å løse denne oppgaven i den siste kampen før VIF får fire ukers kampopphold fra Eliteserien.

Les også: Deilas positive dilemma (DA+)

Sønn av far

19-åringen Håkon Evjen er kanskje symbolet på det nye Glimt. Han spilte for Mjølner før han kom til Glimt og har lekt seg i angrepet i år. Et av mange eksempler på talenter som blomstrer i gul drakt.

Scoringen mot Mjøndalen elleve minutter på overtid (!) huskes best fra en svært innholdsrik vårsesong.

Faren hans (Andreas) er selvsagt cupmester med Glimt. Men akkurat dette døgnet er det familien Berg det har handlet om i Bodø/Glimt.

Slik spilles den siste runden før ferien:

Torsdag: Ranheim - Rosenborg 2-3 (1-1).

Fredag: 19.00: Brann – Mjøndalen, Kristiansund – Lillestrøm, Odd – Molde, Strømsgodset – Stabæk, Tromsø – Sarpsborg 08, Vålerenga – Bodø/Glimt, 21.00: Viking – Haugesund.

Følg Dagsavisen Oslo på Facebook!

Mer fra Dagsavisen